blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

zorgen om de zorg

3 reacties

en vooral zorgen voor jezelf. dat betekent trouwens niet dat je je dan geen zorgen maakt over anderen.

de wijkgezinszorg kwam vanmorgen met een oplossing voor het douchen a.s. vrijdag. of ik al om half 8, kwart voor acht bereid zou zijn om te douchen? bereid wel, maar ik denk dat mijn lijf het er niet echt mee eens zal zijn. het wordt extra vroeg opstaan, een uur eerder eten en dat laatste betekent dan dat mijn dieet en daarmee mijn energievoorziening ook in de war wordt geschopt. maar alla. om anderen te helpen , thuiszorg en bedlegerige cliënten, moeten mijn beperkingen maar eens een dagje op vakantie. en dan mag ik nog niet klagen.

de wijkgezinszorg vertelde dat ze bezig was geweest voor een cliënt, die naar de randstad gaat verhuizen om dichter bij de kinderen te wonen, thuiszorg te regelen. dat lukte dus niet. geen enkele thuiszorginstelling had plaats. de wijk vroeg me wat ik zou doen als ik geen hulp meer zou kunnen krijgen. ach, zei ik, dan blijf ik in bed liggen en kijk naar mijn mooie, nieuwe t.v. tot het afgelopen is. we moesten allebei lachen om die t.v. want er mee lachen is het enige wat er overblijft.

ik mag niet klagen, ik heb geen pijn, het gaat al jaren niet slechter met me, ook niet echt veel beter. ik heb 2 rolstoelen en een trippelstoel en elke dag thuiszorg. en een traiteur brengt me vers gekookte maaltijden. het enige wat me dwars zit is dat ik mijn blog alweer met dat zorggedoe moet vullen. ik heb geen pgb, maar ik heb de afgelopen jaren al vaak moeten vechten om de hulp, die ik krijg en nodig heb, te kunnen houden. op de een of andere manier kijken ze altijd onze richting uit als er bezuinigd moet worden. 

als je als minima geboren bent, word je nooit een maxima Smile

3 reacties

Het voordeel dat jij geen maxima wordt, is dat jij kunt zeggen wat je wilt. Kunt aangeven wat je dwars zit. 't Is inderdaad van de zotte zoals het gaat tegenwoordig. Ik ben in 2003 in aanraking gekomen met de zorg... en ik heb het zien afzakken, niet normaal meer... Hoe meer we moeten betalen, hoe minder we ervoor terug krijgen, lijkt het wel... Maar ach... als je je humor maar behoudt, dan ben je al een heel stuk op de goede weg. Maar 't zou niet mogen kunnen eej...
annemie

01 June 2011 om 12:38

Zorg...zich bekommeren om..ter harte gaan.

Ter harte gaan vind ik wel mooi. Ik vind het voorstel om vroeg te badderen toch wel aardig van ze. Ze hebben toch wel iets voor je willen doen, ook met hun beperkte mogelijkheden.

Vandaag goed nadenken over hoe je gaat eten, en rusten want een uur meer energiek zijn, is ook een uur meer energie ( eten) verbruiken.

Ik vind je geen minima..rijk van geest, een maxima maxim

 

buitenkans

01 June 2011 om 14:16

Wat ik niet snap is dat mensen zoals jij,vechters,meedenkers niet meer ondersteund worden. Door eigen inspanningen ben je toch "voordeliger"in de zorg? Groeten Izerina
izerinalin

01 June 2011 om 16:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.