blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vragen staat vrij

4 reacties

daarnet weer een moeilijk telefoontje gepleegd. ik vroeg aan de thuiszorgleidster of ik vrijdag een uurtje eerder zou kunnen douchen. want i.v.m. hemelvaartsdag heb ik vrijdag een paar uur begeleiding i.p.v. donderdag. dat bleek dus een enorm probleem, omdat ze donderdag ook al een zondagsdienst draaien. ja duh, ik heb dat niet uitgevonden en ik vraag het niet voor mezelf maar voor een andere tak van dienst van de thuiszorg.

het voorstel was of ik bereid was pas na 12 uur te douchen, maar ik heb tot 1 uur begeleiding dus dat lukt niet. het andere voorstel was om het douchen over te slaan, wat betekent dat ik 4 dagen niet kan douchen. hoezo "als ze maar schoon zijn"?  misschien kunnen ze ons net als in die varkensfabrieken allemaal in een loods huisvesten, dan hoeft er maar een persoon af en toe de sproeier aan te zetten en als dat te vermoeiend is voor 1 persoon, kan misschien een part-timer af en toe de voerautomaat aanzetten. vetmesten hoeft niet, dus misschien kunnen we toe met 1 maaltijd per dag.

science fiction? kijk maar eens naar de film soylent green en zie zelf hoe dicht we al bij die "oplossing" zitten. maar eet geen komkommers, want daaaraan kun je dood gaan en we houden je liever zo lang mogelijk in leven. ook als je het geen leven meer kunt noemen.

vandaag heb ik afscheid genomen van mijn huishoudelijk verzorgster. ze is hier zo'n 4 jaar geweest. het was op mijn verzoek om te wisselen, want op een gegeven moment gaan kleine dingen je irriteren en dat was wederzijds. volgende week komt er een ander. ik ben benieuwd.

4 reacties

soylent green heb ik 3 keer gezien, indrukwekkende film. Kees en ik zeggen

tegen elkaar als het leven niet meer draaglijk is, gewoon een pil! hoe ze hier

met invalide mensen omgaan is soms niet te vatten. we houden maar goede

moed!

Onbekend

31 May 2011 om 13:59

Vragen staat vrij..jawel..maar ik lees geen oplossing voor je uurtje eerder douchen. Misschien komt dat nog, Hoop ik.

Jij bent ook al kwaad zie ik, nou niet kwaad maar het ongeloof straalt mijn kamer binnen. Hoe kunnen ze, hoe durven ze..

Ik las ooit: Thuiszorg op maat, van mens tot mens. De mens staat centraal. Aan mijn hoela..op onrespectvolle wijze houden wij rekening met de mens..en dit staat nog heel netjes.

Ik vind het goed, dat jullie beiden uit elkaar gaan. Het is wijs..het wirdt op den duur familie, en dat wil je niet. Goed voor jullie beiden.

@ http://www.dagtaak.org/2011/05/pgb-zorg-en-wassen-neus-van-het-kabinet.html

http://www.dagtaak.org/2011/05/pgb-zorg-en-wassen-neus-van-het-kabinet.html

buitenkans

31 May 2011 om 14:03

!X was wel voldoende...
buitenkans

31 May 2011 om 14:06

Roos,mijn kwaadheid is die van iemand,die aan de kant staat. Jij zit er midden in. Sterkte,Izerina
izerinalin

31 May 2011 om 14:17

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.