blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hellup!!!!!!!!!!!

6 reacties

en dan ga je boodschappen doen en beland je opeens in een panieksituatie.

bij de drogist in het winkelcentrumpje hoorde ik opeens het brandalarm afgaan. ik riep nog "batterijtjes verwisselen", want ik dacht dat het de rookmelder was, maar toen de rolluiken naar beneden gingen leek het ernstiger.

mijn begeleidster was al naar de passage gevlucht, ik was nog in de winkel, wilde ook naar buiten, maar werd tegengehouden door een verkoopster. met tranen in mijn ogen riep ik dat ik naar buiten wou. er was echter gevaar dat de rolluiken opeens helemaal naar beneden zouden gaan en op mijn hoofd terecht komen. ze hadden al een rek met zonnebrillen in elkaar gedeukt. maar ik hield vol en tenslotte mocht ik naar buiten op eigen risico.

echt in paniek of bang was ik niet, maar toch stond het huilen me nader dan het lachen. ik moest mijn weekboodschappen doen, mijn begeleidster durfde niet meer naar binnen en elke keer als ik naar binnen reed ging het alarm weer af en gingen de rolluiken langzaam naar beneden. weer naar binnen gaan was eigenlijk gekkenwerk.

brood gehaald bij de bakker en op huis aan. de andere supermarkt is aan de andere kant van het dorp en donkere wolken voorspelden niet veel goeds. het er toch maar op gewaagd, want een weekend zonder eten is ook niet haalbaar. ik kan wel alleen naar de super, maar niks uit de rekken pakken. assistentie vragen aan winkelpersoneel is ook moeilijk, omdat het seniorentoeristenseizoen bleek te zijn uitgebroken.

sportieve mensen maar verre van handig, getuige de vragen, die ze stelden. zo was er een hele groep op zoek  naar een gelegenheid om koffie te drinken. midden in een woonwijk, terwijl al die gelegenheden op en rond het spuiplein, het centrum, zijn. mijn begeleidster vertelde, dat er ook fietsende toeristen, die op zoek waren naar een ijsje in de bungalowwijk ronddwaalden.

in deze tijd van internet moet het toch niet zo moeilijk zijn om je fietsvakantie voor te bereiden? en logisch denken gaat toch ook niet met pensioen als je senior bent. als je naar een badplaats gaat kun je er donder op zeggen, dat de eet-en drinkgelegenheden vlakbij het strand zijn en niet landinwaarts in een woonwijk.

om een lang verhaal kort te maken, ik heb nu heel ander eten dan anders, jammer genoeg geen gedroogde tomaten, maar wel een nieuw soort soep in een zak, eigen merk van de andere super. hopelijk is het alarmeuvel verholpen a.s. zondag, want ik wil dan brood en die gedroogde tomaten halen. die laatste eet ik i.p.v. snoep, een soort kauwgom.

de hele morgen moest ik aan het liedje "mijn opa" denken uit ja zuster nee zuster.


Samen naar de apies kijken, samen naar het strand
en als je geluk had ging je samen naar de brand

we hadden veel geluk dat het loos alarm was bedenk ik me nu.

6 reacties

Ik moet steeds denken waarom liet de begeleidster jou staan. Was ze plotseling je begeleidster niet meer? Ik zal het wel niet begrijpen, maar het houdt me toch bezig...

Ik hoop ook dat deze soep lekker is....

buitenkans

26 May 2011 om 14:50

Een rare begeleidster heb jij dat vind ik ook om je te laten staan. Iik vraag me af waardoor kwam dat nou... iets in jouw rolstoen dat het af liet gaan... beetje gek is het wel ...en ook schrikken... en waarom ging jouw begeleister niet even om je boodschappen alleen.

 ja je hebt het wel verdient hoor dat die soep super lekker is!

Riet Luteijn

26 May 2011 om 15:12

haha, het was niet mijn rolstoel hoor, die het veroorzaakte. begeleidster heeft aangeboden alleen mijn boodschappen te halen bij de andere super, maar ik ben eigenwijs en zoek graag zelf mijn spullen uit. dus troika hier troika daar, heb ik de  barre reis gemaakt.
wilgenroosje

26 May 2011 om 15:50

Roep je alweer HELLUP op een blog.Obepaald
Bijna zou ik weer BRAM roepen. Maar Brand kwam deze keer beter uit...

Gelukkig maar dat je niet panikeerde.
Verkopen ze die zonnebrillen nu met korting ?Knipoog 
Hopelijjk lukken de boodschappen nog een dezer dagen.

Jopie Meerman

26 May 2011 om 17:12

Leuk Rosa!
Jopie Meerman

26 May 2011 om 19:31

sjonge wat een belevenissen had jij vandaag!
gimoli

26 May 2011 om 19:40

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.