blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

je m'en fou-tisme

2 reacties

deze uitdrukking hoorde ik vanmorgen op de (vlaamse) radio. het betekent "het kan me niks schelen-houding". vrij vertaald. het onderwerp was afval, dat mensen vaak onnadenkend van alles op straat gooien. ik woon vlak bij een basisschool, op een hoekje. geregeld moet mijn begeleidster allerlei afval uit mijn voortuin verwijderen, zoals lege chipszakjes, lege snoepzakken en meer van dat fraais.

ik vraag me dan af of ouders hun kinderen niet vertellen dat die dingen in een prullenbak horen. van mijn begeleidster hoorde ik dat zij, toen haar kinderen klein waren, op strand de enige moeder was, die haar kinderen leerde afval in de plastic zak te doen, die ze daarvoor had meegenomen.

zelf heb ik mijn dochter ook zo opgevoed. soms was dat wel eens lastig, als ze op een festival, waar het afval kniehoog lag, naar een prullenbak zocht. maar tegelijkertijd was ik dan heel trots op haar. we namen dan het afval mee terug naar de camping en deden het daar in een afvalzak.

ik heb een poos in sluis gewoond op een bovenwoning. na een drukke winkelzondag geloofde ik soms mijn ogen niet. een gezin, dat op een bankje, waarnaast een prullenbak, had gepicknickt en alles, zoals eierschalen,  naast de prullenbak had gesmeten. of men had een baby verschoond in het trappenhuis en de keurig opgevouwen pamper netjes op de trap achtergelaten. 

ik zit nu even zonder doel in mijn leven. in mijn boerderijspel moest ik 100.000 lunchpakketten verzamelen en dat doel bereikte ik vanmorgen. misschien moet ik straks maar eens een broodje gaan kopen om een echte lunch te maken?

2 reacties

Het kan me niet schelen, kom je in onze samenleving overal tegen, zie Annemie bijvoorbeeld. Herrie maken, hinderlijk onkruid waar de buren last van krijgen. Nou ja je kent het wel.

Mensen zeggen ook steeds minder Sorry...leren dat hun kinderen ook niet denk ik. Laissez faire opvoeding.

 Het schijnt dat je meer geduld krijgt naarmate je ouder wordt. Had ik maar het geduld om daar op te wachten.  ( Susan Smit).

buitenkans

23 May 2011 om 12:24

breek mijn mond niet open....hier in een parkje is een hangplek voor jongeren.

wat we daar zien, ongelooflijk! gisteren twee zakjes met olijven in de rozenstruiken.

blikjes, plasticzakken van alles, de bak staat bij de bankjes...... onbeschofte

samenleving, we ruimen het op, mijn man wil er niet langs als de schatjes er

hangen, ik wel, wandelstok bij me, geen angst tonen. brutaal als de beul zijn ze.

ga rustig naast ze zitten....

Onbekend

23 May 2011 om 12:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.