blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

happy end

4 reacties

gisteravond keek ik naar de laatste episode van een serie, die ik volgde. ik heb het einde niet gezien, ben weggezapt omdat ik merkte dat ik gespannen lag te kijken. bang dat het mis zou gaan.

ik was begin 20 en zat in een hele moeilijke periode van mijn leven. ik had wat ze nu een burn-out noemen. toen heb ik honderden boeket-reeks boekjes gelezen. van die boekjes, waarvan je op de eerste bladzij al weet dat ze elkaar op de laatste bladzij krijgen. ik had enorm behoefte aan een happy end.

bij de volgende burn out, ik grossier er in, ben ik oude kinderboeken gaan verzamelen. van die boeken met strenge winters en warme zomers en waarin men straatarm maar heel tevreden was.

nu heb ik hetzelfde met films, ze moeten een happy end hebben en tot dat eind mag er niks ernstigs misgaan. een burn out heb ik niet, die krijg je volgens mij niet van boerderijspelletjes spelen. ik denk dat het meer te maken heeft met mijn nieuwe jaar. 

ik heb een aantal droomwensen en vraag me af of er eentje zal uitkomen het komende jaar. de wensen, die te maken hebben met het winnen van veel geld in elk geval niet, maar ik heb ook minder dure wensen. aan eentje daarvan ga ik dit weekend werken, misschien moet ik zo'n wens gewoon een zetje geven.

prettig week end.

 

4 reacties

Sommige van die boekjes uit de bouquetreeks werden ook verfilmd. Als ik heel moe was,keek ik er wel eens eentje. Heerlijk ontspannend. Groeten Izerina
izerinalin

21 May 2011 om 11:06

fijne zaterdag en zondag. fijn dat je genoten heb van je verjaardag.
-
Ja ik heb dat ook, ik kan ook alleen maar kijken of lezen met een happy eind.
Word het spannend loop ik altijd even weg.
-
groetjes.....
antje1

21 May 2011 om 12:16

Happy endings..het hoort bijna niet bij het echte leven. We doen het ermee...dat moeten we wel. Zo leren we leven zonder al dat happy.

Nee niet somber, ik denk dat het zo is. Ik kan op de een of andere manier niet meer tegen kinderleed, of iets wat een kind wordt aangedaan. niet te doen. Hier roept iedereen "niet kijken"..als er iets op TV is, of Johnny zet het geluid uit. Ook lezen. ik sla het over, ik weet het toch wel. Hoe ik eraan kom..ik zou het niet weten.

Geef je wens maar een zetje..het helpt vast wel.

buitenkans

21 May 2011 om 13:39

Jij ook een prettig weekend, ik heb zelf tot mijn 25e in Zuidzande gewoond Lachend

petervanv

21 May 2011 om 16:12

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.