blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

gedichtendag

2 reacties

tegenwoordig heb ik niet zoveel meer met gedichten, vooral niet als ze rijmen Smile een goed gedicht is voor mij als een schilderij, het moet voor mij beelden oproepen. vorig jaar plaatste ik mijn favoriete gedicht "the daffodils" van de engelse dichter william wordsworth. dat vond ik op you tube.

vandaag plaats ik alleen een tekst. in een ver verleden werkte ik op een vormingscentrum, elke week leenden we bij de bibliotheek en aantal boeken, vooral dichtbundels, ter lering en vermaak van de cursisten. in het weekend las ik de dichtbundels. vooral ellen warmond vond ik goed. daarnet zocht ik wat gedichten van haar op, gewoon om te kijken wat me er vroeger zo in aantrok. ik vond dit gedicht, waarvan ik zeker weet dat ik er toen, ik was nog geen 20, niks van gesnapt zou hebben. het is uit een bundel uit 1999, dus niet uit de tijd dat ik haar las.

nu zit ik in een andere levensfase en lijkt het wel voor mij geschreven. het is wat somber, al voel ik dat niet zo. ben eigenlijk blij dat iemand dit ook voelde en het zo mooi onder woorden heeft gebracht. tot morgen.

Nadagen

Langzamerhand ken ik veel
te veel doden
vervagend vervallen
aan vroeger zij hebben
meer tijd dan wij

veinzend geen verleden
ontledigd te hebben
geen ruimte
aan ons ontstolen
te hebben
geen boodschap
aan ons.
--------------------
Uit: 'Kaalslag', 1999.

door Ellen Warmond

2 reacties

Mooi gedicht...zo voelt het soms..wat daar staat. Nee Rosa, als je jong bent, moet je dit nog even voorbij laten gaan. Gelukkig maar...
buitenkans

27 January 2011 om 15:30

Die titel "kaalslag"is voor mij het meest veelzeggend. Groeten Izerina
izerinalin

27 January 2011 om 16:15

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.