blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

bofferd

5 reacties

er wordt vaak gezegd, dat je nooit meer te dragen krijgt dan je aankan. ik kan heel veel aan, maar er zijn grenzen. gisteravond herinnerde ik me iets over een cva, dat er veel mensen aan overlijden. ik bof dat ik tot het percentage overlevenden behoor. ik bof ook dat ik mijn volle verstand heb behouden en dat ik zelfstandig kan wonen. dus eigenlijk ben ik een bofferd.

er zijn bepaalde woorden, die een beeld bij me oproepen, soms zelfs een geur of een smaak. bofferd is b.v. een tonnetje rond-woord. een woord dat bij mij een vreemde smaak oproept is palliatief. ik vind dat het naar wierook smaakt en wierook doet me denken aan begrafenissen. toevallig kwam het woord gisteravond op de nederlandse t.v. en vanmorgen op de vlaamse radio vaak aan de orde, omdat er een kliniek voor levensbeëindiging zou worden geopend. ik vond de discussie tussen voorstander en tegenstander hiervan interessant, leerzaam zelfs. zelf heb ik gekozen voor niet-reanimatie, maar niet voor euthanasie. ik heb daar geen religieuze motieven voor, maar de 5 weken in het ziekenhuis na het cva, hebben me vertrouwen gegeven dat ik goed begeleid zal worden.

beetje somber onderwerp, maar ik ben een realist, het eeuwig leven heb ik niet. alhoewel, ik geloof in reIncarnatie, dus ik heb nog het een en ander voor de boeg Smile

tot morgen.

5 reacties

 En hoe wil je dan terugkomen? Mijn schoonzus wilde als hondje terug komen... ik zie er zoveel lopen als ik een wandeling doe in het park... ik ben maar opgehouden te zeggen, dag Gré hoe gaat het met je...Lachend
Riet Luteijn

21 January 2011 om 12:15

Humort hè van Zunnetje. Ik vind het onderwerp niet zo somber...we mijden het meestal. Dat is ook een rare gewoonte. Zoiets essentiels, dood, dood zwijgen.

Wat wel aardig zou zijn, om aan mensen te vragen..Wanner vind jij dat je een boffert bent. Het resultaat zal verrassend zijn.

 

buitenkans

21 January 2011 om 12:42

Een beetje somber onderwerp roza maar ja moet kunnen ,ik wens je een vrolijk weekend toe met veel zon groetjes corrie
v.d.waal

21 January 2011 om 13:34

Eigenlijk een bofferd, gelukkig maar. Een bofferd woont samen met een lieve pooferdLachend

Hoi lieve blogvriendinne!

C. Jansens

21 January 2011 om 14:10

Zullen we afspreken in een volgend leven weer met elkaar te bloggen/mailen? Groeten Izerina
izerinalin

21 January 2011 om 15:40

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.