blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

verlegen

3 reacties

vroeger was ik heel verlegen. het kwam denk ik doordat ik niet goed wist wat er van me verwacht werd, dus deed ik maar helemaal niks. niemand groeten b.v. bang dat ik de verkeerde groette. bang van wat mensen van me zouden denken. op een gegeven moment is dat veranderd, ik begon mezelf te worden en te zijn. mijn leven werd toen veel leuker. ik legde ook veel sneller en gemakkelijker kontakt.

bij truitje las ik iets over reizen met de bus. zelf vond ik reizen met het openbaar vervoer heel erg leuk. ik stond te kletsen met de mensen aan de halte of op het perron, in de bus of in de trein. ik heb hele goede herinneringen aan een reis van 9 uur met het openbaar vervoer. eigenlijk duurde die niet veel langer dan met de auto, want dat had ook 7 uur in beslag genomen. 7 uur in je eigen hokje zonder leuke ontmoetingen. 

die reis was het begin van een van mijn leukste vakanties. deze week werd me een mooie herinnering daaraan afgenomen. ik herinnerde me dat ik door de duinen fietste en er kamperfoelie in de duinen groeide. het parfum van zee en kamperfoelie dat ik rook vond ik heel bijzonder. afgelopen weekend zag ik op t.v. dat die kamperfoelie daar het milieu verstoort, hij hoort daar niet en jaagt andere planten weg Fronsen of was het nu andersom. in elk geval is daarmee toch een vlekje gekomen op de herinnering aan een bijzondere tijd. een van mijn goede voornemens voor dit jaar was eens uit te zoeken of er ook een mogelijkheid is daar nog eens heen te gaan. de mooie fietspaden lijken me ook zeer geschikt voor een electrische rolstoel. maar als ik dan die kamperfoelie weer zou ruiken, zou ik denken "hier is het milieu ook al om zeep".

de traiteur heeft voor vanavond spaghetti gebracht. het is opvallend dat bijna niemand dit woord foutloos kan schrijven. zelfs op menukaarten staat het vaak fout gespeld. de traiteur schreef b.v. spaggheti. maar ik begreep wat er bedoeld werd en het smaakt hetzelfde haha. tot morgen.

3 reacties

Om dezelfde reden, dat jij verlegen was, hebben mensen vaak een grote mond. Boeiend toch allemaal..die mensheid.

Leuk ja, openbaar vervoer, vind ik ook. Leuke gesprekken inderdaad. Veel beobachten, leuk woord hè, als je het zo ziet staan. Ik las dat het een van de meest opgezochte woorden is. Het staat ook raar, het lijkt in beginsel op een papegaai.

Lekker spaghetti, ik heb vorige week macaroni gemaakt. ook lekker en heel anders hè? Dag lief!!

 

buitenkans

19 January 2011 om 11:54

Zou die kamperfoeli nu werkelijkzoveel schade veroorzaken? Of staan hij er niet,volgens het boekje? Groeten Izerina
izerinalin

19 January 2011 om 12:33

Kamperfoelie staat en stond veel in onze tuin.Heerlijk luchtje alleen niet als parfum ofzo dan vind ik het een te sterke geur.

Ik was ook een verlegen meisje maar dat is veranderd gelukkig anders lopen ze over je.Lachend

wijari

19 January 2011 om 14:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.