blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

tegen je verlies kunnen

5 reacties

een poosje geleden vroeg een van mijn verzorgenden me of ik goed tegen mijn verlies kan. ze bedoelde met spelletjes, want anders had ik het een rare vraag gevonden. bij andere verliezen, zoals je gezondheid is het immers geen kwestie van er tegen kunnen maar van er mee leren leven.

wat spelletjes betreft, ik ben er dol op. gisteren las ik op een paar blogs dat die bloggers er niks aan vinden. maar ik vind het vreselijk leuk, altijd al. als ik niemand had om mee te spelen, speelde ik in mijn eentje, halma of mens erger je niet. mijn buurmeisje kon me geen groter plezier doen dan me te vragen of ik wilde komen kwartetten. toen ik pas getrouwd was ging ik elke morgen naar mijn ouders op de koffie en dan speelde ik met mijn moeder een spelletje barricade. met vrienden hadden we geregeld kaartavondjes. eigenlijk kan ik me het leven zonder spelletjes niet voorstellen.

waarom dat is weet ik eigenlijk niet, want ik speel (bijna) nooit om te winnen, winnen interesseert me heel weinig. het is gewoon het spelplezier dat telt. mijn ex-echtgenoot leerde mij schaken, zelf was hij daar heel goed in. ik vond de figuurtjes leuk en de bewegingen, maar verder interesseerde het mij niet zo. het ging een lange tijd goed. hij won, ik verloor. tot ik op een gegeven moment geheel per ongeluk won. hij sloeg de stukken van het bord en we hebben nooit meer geschaakt. ik denk dat dat een teken aan de wand was.

gisteren een heel leuke avond gehad. dochter kwam haar laptop ophalen en heeft mijn nieuwe webcam geïnstalleerd. we hebben lekker gegeten, friet van de snackbar en als toetje een parijse soes met slagroom en kersen. dat laatste omdat mijn begeleidster had gezegd dat ik niet dikker geworden ben de laatste tijd, dus dat moest ik meteen vieren haha. daarna is dochter naar huis gegaan, heeft haar laptop geinstalleerd op haar atelier en toen hebben we nog even geskyped met webcam. ik weet nu dat hoe goed de webcam ook werkt, ik er totaal niet uitzie in nachtpon en met leesbril Smile

mijn trippelstoel is weer kapot, heeft hele nacht staan opladen maar hij doet niks. dat moet ik straks dus regelen. verder ben ik genept door het boerderijspel, ik moest voor 31 januari 12 opdrachten vervullen en dan zou ik een beloning krijgen. vandaag lieten ze weten dat het veranderd is en het klaar moet zijn voor de 14e, dat is dus vandaag. het most niet maggen, ik ben aan de 12e opdracht bezig en heb daar nog 2 dagen voor nodig, ik moet nog 30 varkens en 35 ossen opkweken. kijk, tegen zo'n verlies kan ik dan weer niet. de afzetters.

tot morgen.

5 reacties

Onze jongste, toen 7, tenniste tegen zijn vader, en verloor.
Na onze opmerking dat hij moest leren "te verliezen", antwoordde hij
"Ik kan wel tegen mijn verlies, als ik maar kan winnen!"

Een paar jaar later, won hij van zijn vader. Dat wel natuurlijk!

Prima behandeling tegen acnè, gewoon ouder worden! Rosa, ik bewonder je!

Jopie Meerman

14 January 2011 om 11:12

Wij doen ook spelletjes,graag met anderen, zoals onze vrienden en Mariska, mens erger je niet,ski-bo,op de computer ook wel.

Je heb lekker gegeten Roos samen met je dochter.Knipoog

wijari

14 January 2011 om 12:48

Ik zie Julius met Tante Carina wel eens bezig met "opkweken"  je moet wel bij de les blijven hè? Wat een poeters zijn het daar op de boerderij.

Als je het nu eerder had laten weten, had ik het goede nieuws, van je rode map in mijn blog gezet. Die kant wil ik eigenlijk uit. Het moet nog groeien, je gaat het zien.

Ik doe zo vaak spelletjes met de kleinkinderen, soms ben ik het wel eens beu. Maar leuk hoor, Je leert elkaar goed kennen,en we hebben geinige gesprekken.

Wat aten jullie lekker, en wat was je dochter blij denk ik. Het is toch ook wat, en toen zagen jullie elkaar later nog eens. Ja Rosa ook een webcam maakt het niet mooier, eerder niet mooi.

Succes met de trippelstoel...slechts nieuws, heb je zo een pagina vol.

 

buitenkans

14 January 2011 om 13:06

 Troostvoer! 

 

 

Riet Luteijn

14 January 2011 om 14:28

Ik heb een hekel aan spelletjes, maar kan buitengewoon goed tegen mijn verlies.
Tuinfluiter

14 January 2011 om 17:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.