blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

afzakkende sokken

4 reacties

vanmorgen had ik weer een afzakkende sok, de laatste maand overkomt me dat regelmatig. nu zit ik me af te vragen of mijn voeten vermagerd zijn of gekrompen Smile. het zou natuurlijk ook kunnen dat al mijn sokken versleten zijn, de rek is er misschien uit. net als uit mij, vanmorgen weer thuiszorgperikelen, er werd me gevraagd in het vervolg wat soepeler te zijn het probleem daarbij is dat ik na het cva wat autistische trekjes heb ontwikkeld, ze horen bij mijn beperkingen. me vragen me daar niks meer van aan te trekken is hetzelfde om me te vragen mijn rolstoelen in te leveren en voortaan te voet naar de winkel te gaan.

gisteravond, na het zien van "sam. het afscheid" ben ik huilend in slaap gevallen. huilend van ontroering, niet van verdriet. ik voel erg mee met zijn ouders, die zullen in een diep gat vallen. maar ze kunnen erg trots zijn op hun bijzondere zoon, die door zijn manier van leven veel mensen heeft gesteund en laten zien dat het leven met beperkingen geen beperkt leven hoeft te zijn.

vanmorgen opgestaan met deze gedachte, me voorgenomen optimistischer te zijn en direct alweer in de fout gegaan. dat komt vast door die afzakkende sokken. tot morgen.

4 reacties

 Dag Roos,

Moeilijk hoor jouw strijd. Je zou wat meer begrip verwachten van de kant van de thuiszorg, ze hebben er voor gekozen en geleerd denk ik zo. Aan de andere kant "benne het ook maar mensen". En opgezadeld met de haast van de tijd en de tekorten...

 En jij ook gewoon een mens dat vecht voor de dingetjes, blijf het maar lekker doen op jouw manier het is een stukje van jou. Niks mis mee!

 Het klinkt wat magertjes van mijn kant, maar focus je op je afzakkende sokken ik doe een schietgebedje voor je dat het morgen droog is dan kan je mischien om een paar nieuwe.Lachend

Een prachtig programma van Sam, wat een kei van een man.  Ik zag ook de vorige uitzending.

 Een bewonderenswaardig leven. Bij mij gaan dan ook de tranen stromen.

 Denk, was het hem nog maar een poosje gegund samen met zijn vriendin.

 

Riet Luteijn

12 January 2011 om 13:17

Indrukwekkend was zijn visie op zijn kwaliteit van leven. Diep respect voor hem, en al die hem bijstonden.
my.

12 January 2011 om 13:32

Sokken.mijn sokken draaien altijd. Al mijn hele leven, dat is wel gerustgestellend vind je niet. Ik denk dat jouw sokken versleten zijn. Ja het gaat weer geld kosten.

Soepel zijn, wat is dat eigenlijk. Zo soepel dat mensen uren moeten wachten, dat heet niet soepel, dat heet "ze doen het er maar mee". Dit laatste moet jij ook maar denken. Jij bent prima, jezelf, beter is er niet.

Ik heb niet gekeken naar Sam. Ik doe het maar zo, een herinnering aan een waardevol mens. Op het moment heb ik veel pijn, allang eigenlijk, dat is zwaar. Ik moet dan zulke verdrieten niet opzoeken.

Tot morgen lief,,

buitenkans

12 January 2011 om 13:42

LEVEN MET BEPERKINGEN, HOEFT GEEN BEPERKT LEVEN TE ZIJN...

Rosa, ik vind dit een hele mooie. Je zou deze kreet ergens moeten deponeren, met jou naam eronder. Want dit ben jj...

Jopie Meerman

12 January 2011 om 15:25

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.