blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

zeuren loont

5 reacties

de traiteur was vroeg vanmorgen en was verbaasd dat ik al gedouched had. ik vertelde haar dat ik duidelijk had gemaakt dat ik niet accepteerde dat de thuiszorg steeds zo laat was. eerst een kwartier, toen een half uur en tenslotte een uur. dan is de ochtend bijna voorbij en leef ik alleen nog om op de thuiszorg te wachten. ze hadden wel beleefd gevraagd of het voortaan een kwartiertje later kon, maar zich niks van mijn antwoord aangetrokken en ook niet van dat kwartiertje. dus heb ik het nieuwe jaar mopperend en protesterend ingezet en na een week zijn ze weer op tijd.

rust, reinheid en regelmaat was vroeger heel belangrijk in de zorg. daar is alleen de reinheid van overgebleven. ik hoor het toenmalig staatssecretaris jet bussemaker nog neuzelen: "als ze maar schoon zijn". zelf regel ik de rust, mijn dagen zijn kort, meestal lig ik tussen 9 uur en half 10 's avonds in bed. de regelmaat is ook heel belangrijk, want zonder liggen depressies op de loer. die regelmaat regel ik ook zelf en het werkt dan natuurlijk averechts als de thuiszorg die in de war schopt.

zo meteen een boodschappenlijstje maken. dochter gaat vanavond pannenkoeken bakken. ze wilde draadjesvlees en stoofpeertjes eten, maar dat moet uren opstaan, dan zou haar bezoek al beginnen met gestress, als ze wat later zou zijn. als je zo weinig vrij hebt, heb je de neiging je vrije dagen helemaal vol te plannen. ze heeft nu voor de eerste keer in 3 jaar een weekje vakantie en die is broodnodig.

zelf heb ik het ook druk. boodschappenlijstje maken, pillendoos vullen en die rode ordner is inderdaad nog steeds leeg, daar moet ik ook een begin mee maken. tot morgen.

5 reacties

Eigenlijk jammer, dat zeuren loont. Het gevolg is, als je het zo wilt kun je het zo krijgen..zeuren dus. Je hebt wel gelijk, je kunt niet een ochtend gaan zitten wachten om gewassen te worden, ze zijn belatafeld.

Draadjesvlees en stoofpeertjes, is heerlijk eten, ik kan dat maken met Kerst, voor de kinderen. Die zijn altijd druk, die hebben daar geen tijd voor.  Julius zou zo bij je komen eten, pannenkoeken, elke dag als het aan hem ligt.

De rode map, stop er vijf papieren in, dan ben je van start, dat helpt..elke dag vijf.  Elke jaar maak ik zo de eierdoppen  schoon, elke dag een plankje. 

Leuke dag hoor!!

buitenkans

10 January 2011 om 11:19

Het "zeuren" was niet prettig,maar heeft wel resultaat gehad. Jammer,dat het nodig was. Groeten Izerina
izerinalin

10 January 2011 om 13:00

Ik ben het met Ineke eens dat het zeuren niet nodig moest zijn. Ze moesten ook eens beter luisteren als je iets aangeeft. Begrijpen die mensen nou niet dat het al zo moeilijk is om helemaal afhankelijk te zijn. Succes met de rode ordner dat komt vast wel goed.
paled

10 January 2011 om 13:07

Roza gewoon zeuren tot het goedkomt en succes met je map een fijne dag en geniet van de pannenkoeken groetjes corrie
v.d.waal

10 January 2011 om 13:24

Het is zo mooi zoals jij je door het leven beweegt.Je maakt mij niet ongerust hoor Roosje, het feit ligt bij ons, jij kan je mondje open doen maar Mariska heeft dat niet.

Maar gisteren werd ik even zo boos op die drammer.Ze hebben een opleiding gehad maar weten niet wat te doen,eerst belde ze haar vaste begeleidster thuis en toen ons ook nog.

Haar broer is er ook nog en hij weet hoe wij er over denken,onze schoondochter ook, onze kleinzoon is ook goed voor haar,en Mariska voor hem.

Maar het gaat over nu.

Liefs van JannieKus

wijari

10 January 2011 om 19:47

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.