blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

ineke

5 reacties

vorige week publiceerde ik een verhaal van de begrafenis van ineke 14 of 15 jaar geleden. wij waren meer dan vriendinnen, zoals ze dat noemen soulmates. daarom wisten we ook precies hoe we elkaar moesten raken als we ruzie hadden en spraken elkaar soms jaren niet. maar dan was er toch altijd weer die klik als we elkaar ergens tegenkwamen.

sinds ik het verhaal publiceerde op de verhalensite zijn er opeens een heleboel dingen, die me aan haar herinneren. van de week droomde ik ook van haar. vandaag ondernam ik een speurtocht n.a.v. het weblog van ook een ineke, ook een goeie vriendin. ze had het over sneukelen en ik herinner me dat woord uit een liedje van de vlaamse folkgroup rum.

ik ging zoeken op you tube, vond het bewuste liedje niet, maar wel een nummer waarbij ik mijn eigen geheugenfilmpje heb. in de tuin van de st.pietersabdij in gent was een festival oude muziek. het geheel werd door de belgische televisie uitgezonden. ineke en ik zaten voor de tribune in het gras, vlakbij het podium. toen rum dit nummer speelde begonnen de kerkklokken te luiden, een geheel andere melodie dan die rum speelde. het was zo grappig, die muzikanten te zien die wanhopig probeerden hun eigen melodie te spelen, dat we de slappe lach kregen. af en toe werden de tv-camera's op ons gericht en probeerden we daaraan te ontsnappen door languit in het gras te gaan liggen, gierend van het lachen.ik weet niet of het op t.v. geweest is, ik hoop het niet, want het was geen reclame voor deze fantastische muzikanten.

 

5 reacties

Wat een geinig woord: sneukelen, nog nooit van gehoord, weer wat geleerd en leuk die groep Rum, liefs
Trui[tjes] Perikelen

09 January 2011 om 19:58

Mooi verhaal en ook een mooi filmpje Wilgenroosje. Het woord sneukelen wordt hier in Belgisch Klinge ook vaak gebruikt.
paled

09 January 2011 om 22:27

Ik vroeg het gisteren al aan ineke (moeder van de eitjes) wat smeukelen betekende, ken het ook niet. (sMeukelen, of is het sNeukelen?)
Om je liedje "vast" te houden is ook lastig, probeer maar eens een liedje te zingen terwijl een ander bekend nummer op de radio klinkt...lastig hoor. Wel grappig om te proberen, trouwens.
gimoli

10 January 2011 om 08:16

Anthony..onze favoriet hier in huis. Zingt veel van Cohen. Johnny vindt hem/ haar geweldig. In het programma "wintergasten" vond ik de de manier waarop hij was gaan denken over de rol van de man, heel interessant.

Transgenderist heb ik vanmorgen ergens gelezen, ik zal het nooit meer schrijven. Ik heb veel geleerd, ik schreef het al, en ik heb zelfs een test gedaan, of mijn hersenen mannelijk of vrouwelijk zijn. Vrouwelijk dus....

buitenkans

10 January 2011 om 09:42

wat een mooie beelden van Parijs, lichtstad, ben om die reden dol op de boeken

van Simenon. herinneringen.......

Onbekend

18 January 2011 om 13:28

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.