blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

goed nieuws show

7 reacties

ik zou bijna vergeten dat ik een heleboel goed nieuws heb. gisteren heb ik b.v. niet 1, niet 2, maar 3 bolussen gegeten. dochter wilde de hare niet, dus heb ik m gelijk opgegeten als middagtussendoortje.

het brood is aanmerkelijk duurder bij de warme bakker en niet lekkerder dan het brood in de super, dus dat blijf ik maar daar kopen. de koeken zijn goedkoper en lekkerder, dus dat wordt op donderdag een voorraadje inslaan bij de bakker. ik heb 6 worstenbroodjes ingevroren. morgen nuttig ik er 2, zodat ik na vier jaar ook weer eens lekker ontbijt in het weekend.

verder belde gisteren de praktijkondersteunster van mijn huisarts. ze hadden bijscholing gehad i.v.m. medicijnen voor diabetes en nieuwe onderzoeken wijzen uit dat het niks uitmaakt of je 4 metformine per dag slikt of 6, dus mag ik er 2 laten vervallen. dat betekent dat ik in 1 maand van 98 pillen per week naar 70 ben gegaan. 24 pillen per week minder, ik zal een kleiner pillendoosje moeten aanschaffen Smile

dan wat ik zelf het grootste nieuws vind: mijn winterjasprobleem lijkt opgelost. van ineke kreeg ik een paar links naar sites met kleurige regenjassen en capes, maar die waren me weer iets te fel en vooral te oranje. ja, het is ook nooit goed. maar na wat doorklikken vond ik een site van een firma, die aangepaste kleding maakt, op maat. er werd me ineens wat duidelijk, ik kan wel honderd jaar blijven zoeken naar confectie, maar kleding laten maken, aangepast aan mijn aandoening en naar mijn eigen smaak, is waarschijnlijk de oplossing. daarmee heb ik gelijk een bestemming voor het geld dat ik binnenkort als compensatie voor de ziektekosten krijg.

het bedrijf wat ik vond zit niet in de buurt, maar misschien kan ik een naaister vinden, die bereid is een aangepaste jas voor me te maken of desnoods mijn nep-bontjasje aan te passen. bont is in de mode, maar ik kies voor nep-bont. mijn jasje is zelfs zo nep, dat het bont imiteert van een niet bestaand dier, haha.

ik heb net mijn brood op en wilde me al keukenwaarts spoeden om mijn pillen te slikken, maar die zijn vervallen. raar gevoel zo'n inbreuk op mijn routine. tot morgen.

7 reacties

een jas van dode knuffelbeesten Obepaald
Cyberbel

22 October 2010 om 13:22

dus een knuffeljas Smile
wilgenroosje

22 October 2010 om 13:38

Nou zeg dat is het wachten waard, ik hou van goed nieuws.

Die pillen  bijvoorbeeld, ik weet hoe fijn het is, voor je gevoel, als er wat weg kan. "gebruikers" weten dat. 

 Inderdaad zeg..zo'n jas, dat zou toch wat voor je zijn. Ik heb even zitten denken over een naaister, maar ik heb er geen op mijn harde schijf staan. Jammer.

Ik moest ook nog denken over mezelf, waarom ben ik, zoals ik ben. Eigenlijk ben ik door mijn jeugd, niet opgewassen tegen het leven, met al zijn vormen. Ik ben als kind alleen gelaten, en mensen die er voor hebben doorgeleerd, zeggen dat dit eigenlijk niet kan. Je kunt zo niet een volwaardig mens worden.

Wat heb ik gedaan ( denk ik)..ik ben lief voor iedereen. Het was een manier van overleven, later, heb ik besloten, dat liefde geven..de oplossing is, voor alle mensen in de wereld. Hoe je het ook bekijkt. Zo zit het...het is nu gewoon hoe ik ben.

buitenkans

22 October 2010 om 13:42

wat fijn, die goed nieuws show van jou! Ik zit ook al meteen te denken aan een naaister die een mooie en handige jas kan maken voor je, maar ik woon niet echt in de buurt van jou...misschien in het weekkrantje eens kijken naar advertenties? Hier staan ze er soms wel eens in.
gimoli

22 October 2010 om 15:26

das beter nieuws Roza minder pillen en lekkere broodjes en gisteren al de bolussen op gegeten lekker toch dat is genieten een fijne middag groetjes corrie
v.d.waal

22 October 2010 om 15:27

Heerlijk een bollusje of 2,ik heb gisteravond 2 van die heerlijke donuts gegeten 1 met banaansmaak en 1 met aardbeismaak er liggen er nog 3 te wachten..lekker dat je wat minder pillen mag ...mooi  meegenomen.

groetjes Chris

chris 112

22 October 2010 om 15:37

Wat heb jij lekker gegeten Roos.En brood bij de warme bakker smaak ons ook heel goed.Wij kopen ze op woensdag dan is het vier broden voor de prijs van drie, en stoppen wij ze in de vriezer.

Dat wil mijn man ook zo graag minder pillen,hij heeft er maar vijf op een dag.Verlegen

wijari

22 October 2010 om 15:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.