blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

peekluts en preiprol

4 reacties

oftewel "eten deu mekaore". chris vroeg gisteren of peekluts hetzelfde is als hutspot en dat klopt als je de nederlandse hutspot bedoelt. de vlaamse hutsepot is weer heel anders, met meer verschillende groenten. preiprol is stamppot van prei met eieren en spekkaantjes. niet te verwarren met de gewone kaantjes. eigenlijk best ingewikkeld, maar het voornaamste is dat het smaakt.

vanmorgen naar de heropende bakker geweest en de automatische schuifdeur getest. die schoof net niet ver genoeg open en toen ik dus moest manoevreren schoof ie weer dicht. het is toch gelukt al had ik iets te weinig ruimte. ik heb o.a. bolussen gekocht, daar had ik al maanden zin in, maar de supermarktbolussen zijn echt niet te doen.

gisteren een bezuiniging van de regering ontdekt, die nu 3 x zoveel kost als voorheen. ik kreeg altijd belastingaftrek voor invaliditeit en bijzondere ziektekosten. die aftrekposten zijn vervallen, maar omdat mensen invalide en ziek blijven krijgen ze compensatie. voor zeer bijzondere ziektekosten krijg je nog wel belastingaftrek, dat kreeg ik dus in mei en was een kwart van het bedrag dat ik anders terugkreeg. in september kreeg ik van het uwv nog een kwart, wat ik mijn dutsenpremie noemde. gisteren kreeg ik bericht van het cak (centraal administratiekantoor) dat ik eind december de rest krijg. alles tesamen net zoveel als vroeger de belastingaftrek, alleen komen er nu 3 instanties aan te pas om de boel te regelen. voor mij maakt het niks uit, moet nog wel een belastingpapier invullen, maar de andere bedragen komen automatisch naar me toe. ik kan gewoon op mijn stoel blijven zitten en het geld binnenharken.

gisteren nog iets meegemaakt dat veel geld kost. het uwv belde me over de toeslag, die ik heb op mijn uitkering. het precieze bedrag per maand weet ik niet, het zal niet meer zijn dan 3 euro. het uwv vroeg me of ik onlangs hun brief had ontvangen, waarin staat dat je wijzigingen moet doorgeven. dat had ik. een van die wijzigingen is dat je het moet doorgeven als je gaat samenwonen. en... vroeg de meneer, bent u gaan samenwonen? ik had even de neiging om te zeggen ja, maar ik wou die 3 euro per maand zo graag houden Fronsen bij de volgende vraag werd ik echt kwaad. hij vroeg of ik de brief met alleen tekst wel kon begrijpen of dat ik er liever een met plaatjes had gehad. over vooroordelen gesproken. ach ja, mijn naam zal wel weer in de computer hebben gezeten en dan moet men uit alle macht bewijzen dat ik fraudeer. maar 1 ding weet ik zeker, als ik ooit ga samenwonen zal dat met een steenrijke kerel zijn, zodat uwv en sociale dienst hun geld mogen houden en achter echte fraudeurs aangaan.

ik zit nu op dochter te wachten. die zou na de middag komen, maar ik ben vergeten te vragen welke middag. tot morgen.

 

4 reacties

Lekker preiprol wij eten het vanavond heb er zin in ,een fijne dag groetjes corrie
v.d.waal

21 October 2010 om 13:25

Wat een gedoe Roos,dat doen ze om het helderder te krijgen.

Mariska moest jaren terug gekeurd worden,om te kijken hoe het met haar handicap was,genezen ofzo dachten ze zeker.

Toen heb ik het formulier gepakt wat wij terug moesten sturen,erop gezet o kun je genezen van het down syndroom.

Ik heb nooit antwoord gekregen,dus zitten wij nog steeds af te wachtenKnipoog

Lekker de bolussen van de warme bakkerEten in mond

wijari

21 October 2010 om 14:11

Wat een harken...die instanties.

als je zit te wachten nu, zou het handig zijn als het deze middag was.....Onschuldig

Lekker, de bakker weer open. Bolus van de bakker...oh. lekker eej, bitje beuter. Dat drolletje in het midden is het lekkerstLachend

C. Jansens

21 October 2010 om 14:33

Rosa de preiprol was lekker heb er heerlijk van gesmuld ,en jij lekker van de bolus genoten een fijne avond en tot morgen maar weer groetjes corrieKnipoog
v.d.waal

21 October 2010 om 20:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.