blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

wijsheden

6 reacties

gisteren las ik ergens een wijsheid, die me aan het denken heeft gezet. n.l. dat wanneer je je ergert aan iemand, diegene iets doet wat jij van jezelf afkeurt. voorbeeldje: als ik me erger aan iemand, die de martelaar uithangt, zou dat betekenen dat ik hetzelfde doe en dat afkeur. of het waar is weet ik niet, maar het helpt wel om mijn aandacht ergens anders op te richten. en dit keer geldt wel: wie de schoen past, trekt hem aan. en jawel ik bedoel daar die mislukte schrijver mee, die iedereen alles kwalijk neemt behalve zichzelf.

omdat ik gisteren te vroeg moest opstaan, heb ik de hele dag gevochten met de slaap. even een dutje tussendoor gaat niet meer, ik slaap dan te lang en raak in de war met mijn medicijnen. dus gewoon om half 10 naar bed, t.v. kijken en daarna lekker slapen. zoals conny het noemt "een klein beetje uitgeslapen". dat kan op vrijdag, omdat de thuiszorg dan nooit erg vroeg is.

de vriend met de slaapapneu had hetzelfde probleem. hij was gewend overdag talloze dutjes te doen en moet er nu aan wennen, dat dat niet meer mag. hij moet leren 's nachts door te slapen. om wakker te blijven waren we elkaar aan het mailen, maar ow jee wat word je daar slaperig van, haha.

nu zit ik al de hele morgen op mijn gemak wakker te worden, mijn koffie helpt daarbij. tot morgen.

6 reacties

Wat ik herken in je weblog, goedemorgen/middag trouwens Rosa, is het ergeren aan iets wat jezelf doet.
Als kind las ik mee met m'n vader , als hij de krant voor zich had. Over zijn schouder. Tot zijn ergernis. Wat denk je, mijn jongens deden het ook, en kregen commentaar van hun moeder!

Net als het dik brood besmeren met boter.. Mochten we niet, en als we het deden, commentaar. Zoons deden net eender, dus 'de appel viel niet ver van de boom'.

Ik vraag me af of zij zich straks ook aan die kleine dingen gaan ergeren bij hun zoons. Ik hoop het nog mee te maken !!

Jopie Meerman

15 October 2010 om 11:59

schoenen

Het hangt er helemaal vanaf... als het maat schuit is... heb ik er niks aan want ik probeer met het vooruitzicht van dit nieuwe kabinet, wat meer op kleine voet te leven...Tong uitstekendLachend

 uitslapen

Vanmorgen heb ik me ook op uitslapen getrakteerd... dat moest wel want ik werd de halve nacht wakker gehouden door zo'n venijnig rot mugje.

sometimes live sucks!

 

 

Riet Luteijn

15 October 2010 om 12:15

Ik weet niet of het waar is, ik heb even zitten denken. Vanmorgen ergerde ik mij aan iemand op de verjaardagsvisite. Ik ergerde mij, omdat ze alles beter kan, en beter doet dan een ander. Ieder zin begint met..Oh maar ik...nou dat doe ik echt nooit.

@ Pijn in je hart, is het ergste van alle pijnen..en zo moeilijk te genezen...

buitenkans

15 October 2010 om 15:15

Oh ja "mijn astma"....Vedorie mijn reuma bestaat niet meer. Nu dit nog, en al mijn andere kwalen.
buitenkans

15 October 2010 om 15:16

lol @ mijn kwalen
wilgenroosje

15 October 2010 om 15:23

Ik interpreteer jouw wijsheid iets anders. Als je iets afkeurt bij een ander "zie"je die eigenschap of dat gedrag. Dat betekent,dat jezelf ook dat (on)vermogen hebt. Hoewel je je er misschien niet van bewust bent.Het misschien niet praktiseert. Maar wel,zoals jij schrijft afkeurt.Is het niet zo,dat ons menselijk potentieel tussen Jezus en Hitler schommelt? Groeten Izerina
izerinalin

15 October 2010 om 16:57

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.