blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

aardappels

5 reacties
aardappels

het is ook nooit goed. aan het begin van de zomer werd alarm geslagen omdat door de extreme droogte de aardappelen niet wilden groeien. we werden bang gemaakt met berichten over korte frieten. wat nu gebeurt vermoedde ik toen al, want nu wordt er alarm geslagen dat door de extreme regenval het te nat is om de aardappelen uit de grond te krijgen. dus de frieten worden puree Smile

elk jaar is er wel iets met die aardappelen. ik herinner me een dergelijk jaar en een bevriende boerin was heel ongerust. ze verwachtte een heuse hongersnood. de vriendschap bekoelde heel erg toen ik uitriep: ach, dan eet ik wel rijst.

het verhaal over meedoen laat me nog steeds niet los. behalve in leren was ik als kind nergens goed in. ik zakte zelfs voor mijn zwemdiploma, omdat ik bij de rugslag per ongeluk gedraaid was en toen iedereen aan de overkant arriveerde was ik weer bij de start. toch heb ik altijd heel graag gezwommen en nog, al is een aangepast zwembad iets te ver weg. want ja ik heb nu speciale voorzieningen nodig, zoals een liftje. in deze streek zijn er legio zwembaden voor de toeristen, maar geen met aanpassingen. daarvoor moet ik minstens 30 km reizen en ben dan al moe voor ik met zwemmen kan beginnen. en wat doe je dan? niks, ik zwem niet meer.

over mijn lagere schooltijd nadenkend is het niet gek dat ik gepest werd. ik kon niks. ik verloor b.v. altijd met knikkeren. maar ik bleef proberen. de speelgoedwinkel was er goed mee.

ook zag ik er niet uit zoals je op bijgaand fotootje kunt zien. toch ben ik nog goed terecht gekomen, ik bleek erg goed te zijn in andere dingen. tot morgen.

 

5 reacties

Heeft het je uiteindelijk sterker gemaakt? Groeten Izerina
izerinalin

10 October 2010 om 12:09

ik denk het wel, izerina
wilgenroosje

10 October 2010 om 12:21

Ook ik zit nog steeds met 'onze discussie' in mijn hoofd. Zoals je zelf aangeeft, je had talenten, als je die eenmaal gevonden hebt, kom je vaak goed terecht idd.
annemie

10 October 2010 om 12:40

Ik heb eens na zitten denken, ik ben nergens goed in. Ja..ik ben lief, en mensen houden van mij. Dit gekoppeld aan gezond verstand,  gaf mij in mijn werkend leven, een leuke baan.

Nu ik niet meer werk, hindert het niet, dat ik eigenlijk niks goed kan. Als mens gaat het goed met me. Dat is belangrijk.

Ik zwem ook graag, het liefst in de zee, maar het mag niet, omdat het water te koud is voor mijn spieren. Soms doe ik het toch, je kunt niet altijd verstandig zijn vind je niet.

 

buitenkans

10 October 2010 om 13:09

Geplaatst bij Annemie

Rosa schrijft en spreekt "open" over haar beperkingen. Omdat ze dat doet, gaan wij daar ook zo mee om, we benoemen de dingen.

In jullie weitje groeit hetzelfde gras. Mooi groen. Wat gezaaid moet worden, is openheid door en voor mensen met beperkingen. Zodat je kunt zeggen, in jouw voorbeeld bijvoorbeeld..gehandicapte teamspeler zie jij ook dat het niet meer gaat.

Resultaat zal zijn, dat de teamspeler het beaamt, of niet, dat kan ik ook. En misschien kan hij blijven. Openheid geeft in ieder geval minder pijn. misschien wel geen.Geplaatst door: buitenkans op 10-10-2010 14:14 uur
buitenkans

10 October 2010 om 14:15

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.