blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

het komt vanzelf wel goed

5 reacties

kunnen jullie dat, tijden piekeren over iets en dan opeens is het probleem opgelost? het is niet eenvoudig tegenwoordig om de medische zorg te krijgen, die je nodig hebt. ik zie de huisarts b.v. nooit, de diabetescontroles worden door de praktijkassistente gedaan. de afgelopen controle had ik gevraagd om een bepaalde zalf, het duurde een paar dagen voor ze dat aan de dokter kon vragen. het is een zalf bestaande uit 2 medicijnen, die speciaal gemaakt moet worden. maar wij hebben een zelfdenkende apotheek, dus die bezorgden 3 tubes creme, de ingediënten apart, die ik 4 maal per dag moest gebruiken. omdat het een kuur is ziet dat nogal nauw en ik vergat het steeds, dus moest steeds overnieuw beginnen. met als gevolg dat ik nog steeds met het euvel zit.

gisteren belde de praktijkassistente me dat ik ook nog op controle moest bij de oogarts. dus kon ik haar gelijk vragen over die zalf. ze vertelde dat ze het goede recept had doorgegeven, maar dat de apotheek zelf weer eens anders had beslist. dat doen ze n.l. wel eens meer. meteen nieuw recept doorgegeven en nu krijg ik de goede zalf geleverd. ik ben opgelucht. ergens klopt het natuurlijk niet dat de dokter het ene voorschrijft en de apotheek het andere levert. volgens mij denken ze nog steeds dat ze een monopoliepositie hebben, maar met internetapotheken is die toch voor een deel voorbij.

vanmorgen merkte ik dat een week lang luisteren naar een radiostation met allerlei informatie over wat er dichtbij en veraf gebeurt, toch zijn weerslag op me heeft. het nieuws is meestal gevuld met dingen die mis gaan. van alweer een ontploft boorplatform tot en met vreselijke gezinsdrama's. er zijn weer vredesbesprekingen tussen israel en de palestijnen en opeens dacht ik: stel je voor dat het lukt. stel je voor dat er opeens eens iets goed gaat. wat zou dat fantastisch zijn.

ik moet nu nog snel wat cafeïne tot me nemen. tot morgen.

 

5 reacties

Er zijn wel degelijk dingen die goed gaan. In het groot en klein. Maar de bobo's in de mediawereld beslissen,dat wij ellende willen zien en horen. Bij een busramp in Nigeria roep ik altijd "Waarom moet ik dat weten?". Ik had liever gehoord,dat er een olifantentweeling was geboren. groeten Izerina
izerinalin

03 September 2010 om 12:47

tegenwoordig moet je overal zelf achteraan. eigenlijk te gek voor woorden...en langs elkaar heen werken gebeurt ook veel te vaak tegenwoordig slordig hoor.

even uitleg wat een luizenzak is, dat heeft n.l. met hoofdluis te maken. en die verspreiden zich via jassen vandaag dat de kinderen op school hun jas in een luizenzak moeten opbergen. hoop er niet mee te maken te krijgen, echt een ramp dat hoofdluis, elke dag je beddengoed verschonen, wassen op 60 gr. en als volwassenen kun je het gewoon overnemen. ik werk bij een mevrouw die het ook heeft overgenomen, een jaartje geleden, van haar kleindochter...

fijne dag.

rosette.

Nardan.

03 September 2010 om 13:22

Voor mij is de apotheker niet herkenbaar..ik krijg wel eens een andere uitvoering van iets, er wordt dan altijd overlegd. Hoe kunnen ze dat nu toch doen met die tubes..snap je niet.

Om jouw reden die je schrijft, schaf ik het nieuws wel eens even af, ik trek me alles vreselijk aan, ik sjouw het allemaal mee. Ik heb ook dagen dan kan ik zeg maar de wereld aan,maar niet altijd.

ik vind de vredesbesprekingen wel een AHA erlebnis, maar ik ben van het soort dat blijft geloven dat het kan. Dag lief..ik zou willen dat jouw wens voor één dagje ook kon....

buitenkans

03 September 2010 om 13:50

Roos het is te gek voor woorden wat er allemaal afspeelt tegenwoordig met de medicijnen vaak krijg je een vervangend produckt voor geschoteld.Ik wens je een heel fijn weekend groetjes corrie
v.d.waal

03 September 2010 om 17:09

Heb niet zoveel met apotheken te maken,wat tegen allergie maar dat kun je gewoon kopen dus ga er zelf  om.Ik snap je ergernis wel .groetjes Chris.

chris 112

03 September 2010 om 19:44

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.