blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

genieten van sleur

3 reacties

vandaag zijn in belgië de scholen begonnen en daarmee is een eind gekomen aan de zomerprogrammering op ketnet. nu kan ik 's morgens weer naar radio een luisteren op de tv. radio luisteren op de pc zou ook kunnen, maar dan kan ik b.v. tegelijkertijd geen boerderijspel spelen omdat er dan steeds doorheen geloeid en geknord wordt Smile

ook mijn soap "thuis" begon deze week weer. mijn dagen hebben nu weer een vast begin en einde. dat is dus genieten van sleur.

vanmorgen bedacht ik me opeens "stel je voor dat het nooit meer regent". niet alleen zou alles verdorren, maar veel mensen zouden ook geen onderwerp meer hebben om hun blogjes te vullen haha. alles op zijn tijd toch?

het valt me wel op dat steeds meer mensen moeite hebben om in het nu te leven. ze willen niet alleen van alles, ze eisen het zelfs en als ze het dan niet krijgen zijn ze ongelukkig. het "ik zou graag willen dat" is veranderd in "ik wil het". als het iets materieels is kun je er voor sparen, maar b.v. het weer zul je moeten nemen zoals het komt. als er iemand tegen mij zegt "ik wil dit niet, maar ik wil meer" dan antwoord ik dat ze het maar aan sinterklaas moeten vragen. 

natuurlijk zijn er in een jaar vaste gegevens, we hebben b.v. seizoenen, dat die zich niet altijd aan de kalender houden is juist wel leuk, vind ik. zo zat ik in april alweer voor het eerst op een terrasje, eind juli was de laatste keer en ik heb zin om me a.s. zondag weer terraswaarts te begeven. het is dan september.

jammer genoeg zal het sinterklaassnoep volgende week alweer in de super verschijnen. ergens word je gedwongen om vooruit te leven. zo sla je ongemerkt hele seizoenen over. sorry, ik zit maar wat voor me uit te zeuren. het komt misschien doordat ik op mijn gemakje zit te genieten van de sleur. tot morgen. 

3 reacties

Ik heb de moed op mooi weer heus nog niet opgegeven. Kan me nog oktober 2005 herinneren. Toen was ik op 10 oktober geopereerd. De volgende dag naar huis (tja, mij kunnen ze daar echt niet houden) en de visite een hele week buiten op het terras verwelkomd. Prachtig weer. En echt geen nazomer te noemen in oktober. Enige nadeeltje was dat je 's avonds vroeger binnen moest. Want de avondlucht was toch best fris. Ach... nooit tevreden eej... Geniet van je sleur... Ik ben blij dat ik volgende week even 2 weekjes uit de sleur ben. Kan er dan strak ook weer van genieten.
annemie

01 September 2010 om 11:40

Oh Roos,wat herkenbaar! Een vriendin met jaarlijks terugkerende winterdepressie zei dit weekend"Ik wil niet,dat het al weer donker wordt". Ik hoorde mezelf nuchter antwoorden"Je hebt niets te willen met de seizoenen. Maar heb je je daglichtlamp al gekocht?"Dat had ze niet. Dan snap ik het niet meer. Groeten Izerina
izerinalin

01 September 2010 om 12:51

De heerlijkste sleur is opstaan. Koffie, nieuws kijken, Twitter berichten lezen, eten, medicijnen innemen, een keer of drie, water drinken, koffie, krant, en dit allemaal in bed. Iedere morgen, als ik alleen thuis ben. Johnny gooit altijd roet in de sleur.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

buitenkans

01 September 2010 om 13:27

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.