blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

slunsen en sletsen

2 reacties

dit lijkt het begin van een gedicht, maar eigenlijk is het al een gedicht op zich, het allitereert prachtig. dat vind ik althans.

een slunse of slunze is een vaatdoek. ik moest van mijn vader algemeen beschaafd kezans spreken, dus gebruikten wij dit woord niet, wij zeiden scheuteldoek. dit naar aanleiding van de schotteldoek van de moeder van rosette.

sletsen zijn gymschoenen, ook wel turnsletsen genoemd. omdat dochter werkzaam was als bouwvakster heeft ze maandenlang op turnsletsen gelopen. nu heeft ze ander werk en geld voor andere schoenen, ze droeg ze gisteren. prachtig. stiletto's met zwart lakleer en grijs suede.

we hebben gisteren haar belastingaangifte ingevuld. d.w.z. ik vulde in en zij bemoeide zich er tegenaan. als reden gaf ze op dat haar inkomsten heel anders waren dan de mijne. maar ik heb jaren ingevuld voor de vakbond, dus ik heb wat dat betreft heel wat ervaring. als tegenargument krijg ik dan weer "maar dat is jaaaren geleden". klopt, toen was het een stuk moeilijker. het online invullen houdt niks in, zelfs je naam hoef je niet in te vullen als je aangeeft de gegevens uit een vorige aangifte te willen gebruiken.

het gekke is dat ik altijd doodzenuwachtig ben voordat ik aan de klus begin. het is net zo'n gevoel als naar de tandarts moeten, het wordt zo lang mogelijk uitgesteld. maar toen het eenmaal ingevuld, doorgestuurd en uitgeprint was waren we zo opgelucht dat we een belastingfeestje hebben gevierd. met mixed grill van de egyptenaar. voor zo'n klein dorpje als dit is er een ruime keuze in afhaalmaaltijden. chinees, egyptisch, italiaans en natuurlijk friet en toebehoren.

na het schoonmaken van mijn p.c. op aanwijzing van eric, liep het nog allemaal niet zo soepel. dus heb ik mijn virusscanner eens een grote scan laten uitvoeren. hij ving maar liefst 5 trojaanse paarden. die waren niet via de boerderijspellen op mijn systeem terecht gekomen trouwens. ik ben goed beschermd en heel voorzichtig, maar een van de paarden kreeg ik via zeelandnet, tel uit je winst. een andere via hyves, waar ik altijd alleen maar langs surf.

ben er weer vandoor. tot morgen. 

 

2 reacties

Nou zeg je had daar een hele manege op je PC. Gelukkig dat ze de deur uit zijn.

Johnny's ouders komen uit Hengstdijk en zeggen ook sletsen. Althans Pa zegt het nog. Maar ik weet het nog van Ma.

Goh dat zenuwachtige bij het invullen van belastingpapieren ken ik ook. Spanning kun je het ook noemen..en inderdaad een feestje als het weer klaar is.

Slunzen en sletsen...prachtig.

 

buitenkans

28 August 2010 om 12:21

Mijn man kreeg gisteren zijn voorlopige aanslag van vorig jaar. Precies,wat ik berekend had. Ik snap je opluchting,als het gebeuren klaar en onderweg is. Groeten IZerina
izerinalin

28 August 2010 om 15:57

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.