blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hoog libelle-gehalte

7 reacties

een paar dagen geleden zapte ik langs "on air" een laat-op-de-avond praatprogramma. het ging over weblogs. de presentator zei dat hij vond dat het een soort libelle-gebeuren is voor oudere dames. zijn gast vertelde het tegendeel, die verdiende, als journalist, zijn brood met bloggen. maar ik dacht wat is er eigenlijk mis met libelle?

de zeelandnet-weblogs hebben inderdaad een hoog libelle-gehalte. ik kom zelfs vaak de uitdrukking van scheherazade "een dag met een gouden randje" tegen. maar net als van libelle leer ik ook veel van het webloggen hier.

ja, ik heb jaren de libelle gelezen, ik kreeg ze van mijn schoonmoeder, waarschijnlijk in de hoop dat ze me ooit nog eens in een keurige huisvrouw zou zien veranderen. het is nooit gelukt, maar ik deed mijn best. zo had ik altijd streeploze ramen, omdat ik ze oppoetste met een oude krant, een tip uit, jawel, de libelle.

ik las lang niet alles, maar recepten en handwerkpatronen knipte ik altijd uit. eigenlijk lees ik op die manier ook de weblogs op zeelandnet. sport b.v. sla ik over, ook weblogs die voornamelijk uit plaatjes bestaan. als ik plaatjes wil dan zoek ik ze zelf wel op internet.

ik ben een leergierig mens en het meeste leer ik van reacties op mijn blogs. b.v. toen ik schreef over hoe een kindje door haar moeder bij me weggetrokken werd. ik had het totaal verkeerd begrepen. dacht dat ze bang van me was, maar waarschijnlijk was ze bang dat het kindje mij zou kwetsen. de grootste les is echter dat niet alles is zoals ik denk dat het is. hier past een bedankje aan degenen, die me dit lieten inzien.

ook heel erg bedankt voor de hulp, die ik gisteren op verschillende manieren kreeg. het rotgevoel zit er nog en dat zal wel een poosje duren ook, maar vanmorgen kon ik alweer eens lachen. ik las n.l. in de krant dat de rode pinguins aan de haven zijn geplaatst. niemand wilde die hier, maar ik las dat ze ze ook 's avonds gaan verlichten, zodat ze ook in vlissingen te zien zijn. lekker puh.

tot morgen.

7 reacties

wat raar dat zo'n presentator het heeft over weblogs voor oudere dames. zo voel ik mezelf toch nog niet. grote onzin en er zitten er meer op het weblog die rond de 30, 40 zijn en dan nog wat is 'oud' ? het is maar net of je het leuk vind om en weblog bij te houden, heeft niets met leeftijd te maken.

fijne dag vandaag.

rosette.

Nardan.

25 August 2010 om 11:27

ga ik toch van de week eens 's avonds op de Boulevard kijken of ik die pinguins kan zien ,

 groetjes,Chris.

chris 112

25 August 2010 om 12:50

ik ben het met je eens. Ik vind het niet erg een Libelle-gehalte. Soms schrijft iemand iets, en één regel kan het zijn, dat je denkt ..oh ja zeg..dat kan ook.  Ik vind het ook interessant, wat mensen bezig houdt, bij sommigen houdt niks hen bezig, dat vind ik dan ook wel weer bijzonder.

Wat ben je aan het bedanken zeg...jij ook bedankt, voor alles wat ik van je leer, vooral moedig zijn.

 

buitenkans

25 August 2010 om 12:53

Goh, het laatste zinnetje dat Ineke neerzet, wilde ik ook net plaatsen. De Libelle haal ik samen met de Margriet meestal als eerste uit de leesmap. Voor mezelf dan. Lief wil de Donald Duck en de Men's mind. (toiletlectuur). Rode pinguins in Breskens.... 't moet niet gekker worden. Wij hier in Tieke hebben tenminste nog een schakende prins op de markt zitten...

annemie

25 August 2010 om 15:30

Afgezaagd misschien,maar je worsteld en komt boven Roosje,jij bent dapper.LachendEn wat is er mis met Libelle niets toch.
wijari

25 August 2010 om 16:07

 Is het nu bij jou ook weer goed met de computer?

In een landje met zestien miljoen inwoners vindt iedereen wel wat Roos. Het gaat er alleen maar om of je het zelf leuk vind om te doen, of je er iets uithaald voor jezelf, dat zal de ene keer meer zijn als de andere keer.

 Het is een vorm van bezig zijn je geest voor een poosje afleiden of je juist ergens mee bezig gaan houden waar je mee geconfronteerd word.

Of die journalistiek nou altijd zoveel zinnigs te vermelden heeft... waar men het grote publiek soms mee wil vermaken is vaak ook maar flut!

 Alleh, wiitte muizen met rode oogjes... we gaan gewoon lekker verder.. als die weblog mannetjes het ons tenminste niet te moeilijk makenLachend

Riet Luteijn

25 August 2010 om 16:48

Ik ben het helemaal met je eens Roos. IK leer ook veel van de blogs.Dat mijn werkelijkheid niet de enige is.Die opmerking zegt misschien wel meer over de spreker. Groeten Izerina
izerinalin

25 August 2010 om 18:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.