blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

schrokkig

3 reacties

schrokkigheid en inhaligheid waren in mijn kindertijd heel erge ondeugden. mij werd geleerd dat als je iets met iemand deelde je zelf het kleinste stuk moest nemen en als je iets weggaf het iets moest zijn wat je zelf graag wilde hebben.

de winkeliers van een zeker dorp, niet breskens, hebben waarschijnlijk ouders gehad, die net zo inhalig zijn als zijzelf. ze hielden deze zomer een aktie. bij besteding van 10 euro kreeg je een lot met een barcode. die kon je scannen bij het plaatselijk theater en de prijs kreeg je meteen mee. ik had 10 loten en dochter ging ze voor me scannen. en ja hoor, ik had prijs! bij aankoop van een tempur kussen kreeg ik een tweede gratis. dezelfde aktie had de betreffende meubelzaak al een maand eerder, maar dan zonder lot. dochter zei dat er ook nog andere prijzen waren, zoals een gratis consumptie bij het bestelllen van een 3-gangen menu bij een plaatselijk restaurant. dat zo'n aktie anti-reclame is hebben deze winkeliers niet door. in elk geval laat ik dat dorp links liggen als ik wil gaan winkelen. in mijn eigen dorp zijn ze gelukkig niet zo schrokkig. straks zullen ze in dat andere dorp wel weer klagen over de kredietcrisis als de zaken slechter gaan. maar één ding vergeten ze, ondernemen is investeren.

op dit dorp is er sinds kort een nieuwe zaak, die het ook niet snapt. die heeft 101 regeltjes opgesteld waar de klanten rekening mee moeten houden. de toeristen doen dat misschien, maar van de winter denk ik dat velen hun deur voorbij lopen en een gezelligere gelegenheid kiezen.

zo meteen mijn wekelijkse avontuur starten om een broodje te kopen. tot morgen.

3 reacties

Hoi Roosje.

Fijne zondag verder

ERIC221

22 August 2010 om 12:49

Hoe is je avontuur afgelopen?? Niet teveel geparkeerde auto's op de stoep? Hier in Tieke is een nieuwe woonwijk gebouwd. Mooi... Maar smalle straatjes. Gevolg: de bewoners parkeren hun auto op de stoep. Want elke keer je auto in en uit de garage halen, is natuurlijk niet te doen. Hoop dat je broodje gesmaakt heeft.
annemie

22 August 2010 om 14:09

Ik heb ook een broodje gegeten in jouw dorp. broodje met garnalen, het was zeer smakelijk. Het was niet zo druk, we kwamen terug, van de kust, kopje koffie drinken bij de kinders. Een uur of één.

Domme winkeliers, dat is toch geen prijs...eerst een kussen kopen, en dan krijg je er nog een. een driegangenmenu met een consumptie...ja zeg.

je hoort nog van mij!

 

buitenkans

22 August 2010 om 16:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.