blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

lijntjes

6 reacties

nee, ik ga het niet hebben over het gebruik van cocaïne. in en door mijn leven lopen lijntjes, vaak onzichtbaar. vanmorgen zag ik er opeens eentje. ik draaide mijn ontbijtbord om om naar het merkje te kijken. bijna al mijn servies is tweedehands en vaak maastrichts aardewerk. ik zag het vertrouwde regout-merkje en ik werd me er van bewust dat dat bord van mijn oma was geweest. die borden verhuisden van haar buffetkast naar de schuur naar de kelder van mijn ouders en toen naar mij. waarschijnlijk waren ze zwaar uit de mode, maar ik vond ze mooi, omdat ze me herinnerden aan mijn opa en oma.

als ik brood bij hen bleef eten had oma jonge kaas gekocht. volgens haar was jonge kaas speciaal voor kinderen. ook appelstroop had ze. maar wat me vanmorgen vooral opviel aan dat bord is dat ik iedereen ken, die van dat bord gegeten heeft. er over nadenkend kan ik ze niet allemaal opnoemen, maar waarschijnlijk zijn de meesten familie van me.

toen ik in een ander dorp woonde had ik altijd het gevoel dat ik geen wortels had. ik heb ze wel, ze liggen in dit dorp. pas toen ik er weer woonde zag ik de lijntjes.  het leven is zo mooi. tot morgen. 

6 reacties

Dan moet je echt niet naar Tieke komen wonen. Ik kom mijn oranje broek ooit wel eens showen in Bresjes... Hoop trouwens zelf die lijntjes ooit te vinden...
annemie

20 August 2010 om 12:01

Je blogje roept bij mij ook herinneringen op. Groeten Izerina
izerinalin

20 August 2010 om 12:30

De lijnen van het leven, dat is gaaf, als je dmv de achterkant van een bord, deze lijnen kunt volgen, en alles en iedereen die daar bijbehoren. Wat ben je toch bijzonder Rosa.

ik sluit me aan bij het leven dat mooi is.

buitenkans

20 August 2010 om 13:45

Mooi Roos!

Je posa is niet erg actief op zoek voor je naar de drop....zwart en wit....Lachend...maar het brand nie eeeej....toch?

Groetjes Quinn.

C. Jansens

20 August 2010 om 15:57

nee hoor quinn, neem je tijd Smile
wilgenroosje

20 August 2010 om 19:49

dankuSmile
C. Jansens

21 August 2010 om 18:10

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.