blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

het is weer voorbij die mooie zomer...

3 reacties

... eigenlijk bedoel ik de visserijfeesten. zo heel erg mooi vond ik ze niet trouwens. de rommelmarkt was leuk en van de rest heb ik weinig gezien. tot mijn "grote vreugde" is er de zondagmiddag altijd een artiestengala vlakbij mijn huis. de nederlandse sterren die stralen overal, maar dit jaar ook weer niet hier. was er vorig jaar een jongetje, die zijn hit 10 keer achter elkaar zong, bij gebrek aan repertoire, deze keer waren er een stel 78e rangs zangeressen, die allebei hetzelfde liedje zongen, het wereldberoemde shalalie van de nog beroemdere sieneke. het schiet dus niet echt op met dat nederlands talent. veel publiek was er trouwens niet voor, bij de vismijn schijnt het drukker geweest te zijn.

ik heb trouwens het hele weekend geprobeerd te vergeten dat ook het festival in dranouter plaatsvond. nieuwe stijl dit jaar, wat betekent dat je er artiesten kon zien optreden, die je op elk festival ziet of die al eens op dranouter optraden. in de krant las ik over de band staff benda bilili. een band bestaande uit polioslachtoffers, compleet met bijbehorende krukken en rolstoelen. en dan denk ik waarom doe je geen moeite naar dranouter te gaan, terwijl lotgenoten uit afrika er zelfs optreden.

in plaats daarvan heb ik geheugenfoto's bekeken van vorige festivals. eigenlijk meer filmpjes, zoals dat van die keer dat de pogues optraden en heel het festivalterrein vol was met dansende mensen. de lampenslingers bewogen daardoor, wat het extra feestelijk maakte. ik danste er ook samen met mijn 12-jarige dochter. gisteren vertelde ik haar dat ze toen een gebroken witte trui droeg en een zwarte hoed. 

toch leuk zo'n fotografisch geheugen. tot morgen.

 

3 reacties

Door jou verspeel ik een heleboel tijd RosaKnipoog

Want je schrijft over die band, laat een optreden zien/horen, en ik ben verkocht. Even op google kijken, want ik kende er niks van. En daardoor ben ik meer tijd kwijt dan wanneer ik blogjes lees.
Maar ik vind ze vreselijk goed !!! En gezien de recensies in de kranten, zijn er meer !

Bedankt ! 

Jopie Meerman

09 August 2010 om 11:41

Als ik naar de muzikanten kijk, snap ik wel dat jij denkt, waarom ging ik dan ook niet, ipv het proberen te vergeten. Soms Rosa is het eenvoudiger om uit Zuid Afrika naar dranouter te reizen, voor een optreden, dan in je uppie vanuit Breskens, om te gaan luisteren.

Geheugenfoto's, mooi is dat. Met geluid merk ik.

 

buitenkans

09 August 2010 om 13:43

 Geweldig goed, de muziek van die band en een prachtig opgenomen filmpje.

 Dank je wel!

Riet Luteijn

09 August 2010 om 14:05

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.