blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

opgestaan is plaatsje vergaan

4 reacties

a.s. zaterdag is er hier een grote rommelmarkt. elk jaar is men er vroeger bij om te proberen een goed plaatsje te bemachtigen. het is nu al druk met langzaam rijdende, vnl. belgische, auto's, die al graag een plekje willen "bezetten". de vaste bewoners hebben het trottoir voor hun huizen al afgezet met rood/witte linten. mijn buurman heeft voor mijn huis ook een stuk afgezet, zodat ik zaterdagmorgen nog mijn deur uitkan.

op zich vind ik het wel leuk op de rommelmarkt rond te rijden zonder te hoeven uitkijken voor auto's, maar van de rest van de visserijfeesten zal ik niet veel zien, vind er weinig aan, kermisgedoe en voor mij foute muziek, ik word er niet blij van. voor de toeristen vind ik het wel leuk en voor veel van mijn medebressiaanders is het het hoogtepunt van het jaar en ik kom die paar dagen heus wel door.

wel ben ik die zomerdrukte overal in het dorp nu al spuugzat. moet nu echt moeite doen om te blijven lachen als er in de super weer s paniekerig op mijn rolstoel wordt gereageerd. de reden van die paniek ontgaat me, het is gewoon een keurige zwart/grijze rolstoel, helemaal niet beschilderd met oorlogskleuren of zo. zelf zie ik er volgens mij ook niet angstaanjagender uit dan in de rest van het jaar.

vanmorgen nog heel even zelf gepanikeerd. mijn invalbegeleidster was n.l. een kwartier later dan ik verwachtte. de tijd was verkeerd doorgegeven. en wat is nou een kwartier op een mensenleven? maar ik ga dan gelijk denken dat er iets fout is gegaan of dat ik het verkeerd heb begrepen. volgende week krijg ik deze invalster nog een keer, daarna is mijn vaste weer terug en de zomer voorbij.

was vanmorgen al vroeg aan het boeren, ben met een nieuw spel bezig. wat varkens vetgemest en verkocht en vlas ge oogst. voordeel van deze manier van boeren is dat je geen last hebt van te lage temperaturen en droogte, je verdiensten hoef je ook niet op te geven aan de sociale dienst Smile

tot morgen. 

4 reacties

Ik snap je moeite met die zomerdrukte wel. Fietsend in Middelburg heb ik ook het gevoel ogen in mijn achterhoofd te moeten hebben voor mijn veiligheid. groeten Izerina
izerinalin

05 August 2010 om 14:46

Dag Rosa. waarom zouden mensen ( toeristen) nu panikeren van jouw rolstoel. I begrijp daar niks van, het is toch een norm aal straatbeeld zeg. Misschien denken ze dat ze jouw geen plek voldoende geven. het is een omgekeerde versie, van wat jij denkt, maar het zou toch kunnen.

Ja wat is nu een kwartier, als je gaat piekeren, heel lang . Nog eventjes Rosa, en je hebt het weer volbracht, keert je rust weer.

 

buitenkans

05 August 2010 om 15:29

Aardig van je buurman. Zeg, hoe kom ik er nou bij dat je ipv een zwartgrijze een knalgele rolstoel hebt? Of heb je eens geschreven dat je dat ooit nog zou willen? Als het geen grapje was wil ik best weleens langskomen met een spuitbusje. grtj lzj
Lizdog

05 August 2010 om 16:29

Rosa, je had weer eens gelijk. Ik was de mosselen vergeten.. 150 kilo. Ik heb ze nog toegevoegd aan het Hollebollegijs menu.
Succes bij het boeren!
Jopie Meerman

05 August 2010 om 21:44

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.