blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

gezichten

4 reacties

er zijn open en gesloten gezichten. met de laatste heb ik moeite, nu meer dan vroeger, omdat ik vaak geen keuze heb. elke dag komt er iemand anders over de vloer, ik weet bijna nooit wie. ze zijn allemaal aardig en toch spreken sommigen me meer aan dan anderen. gisteren drong het tot me door dat dit komt door hun gezichten. daarom denk ik dat ik heel veel moeite zou hebben met een thuiszorgster in nicaab, in de volksmond vaak foutief boerka genoemd.

zelf had ik ooit ook een gesloten gezicht. aan mijn gezicht kon je nooit zien wat ik dacht, ik glimlachte nooit. mensen vroegen vaak aan mijn moeder waarom ik altijd zo boos keek. op een gegeven moment ben ik toen begonnen mijn gezicht te "openen", oefenen op het laten zien van emoties. nu gaat dat automatisch en is mijn gezicht een open boek. dat heeft dan ook weer nadelen, b.v. toen ik in de gemeenteraad zat. als ik vond dat iemand onzin zat te verkopen, kon je dat aan mijn gezicht duidelijk zien. wel vind ik dat ik nog te vaak verontschuldigend glimlach, zo van: sorry dat ik besta.

vanmorgen voorlopig laatste vervanging gehad voor huishoudelijke verzorging. het ging redelijk, al is het voor hen wel aanpoten, omdat ze het werk in een half uur minder moeten doen dan degene, die ze vervangen. zo is er al 2 weken niet afgestoft, maar daar kan ik niet mee zitten Smile volgens plan was ik deze keer niet vroeger opgestaan, zelfs iets later, had me 10 minuten verslapen. een tegenvaller was wel dat de vervangster geen koffie lustte, thee kan ik n.l. niet zetten, maar gelukkig had ik flesjes spa staan.

voel me nu een beetje raar, omdat ik weinig te stressen meer heb. krijg alleen nog 2 keer vervanging voor begeleiding, deze week weet ik wie er komt en ik heb besloten dat als ze moeilijk gaan doen over volgende week ik ga zeggen dat ik niemand hoef.

ik zit nu nog aan een verlaat mokje koffie, want ik had er nog veel over. de rest van de dag ga ik nog een beetje boeren, mijn varkens voeren en de aardappels rooien. voor vanavond heb ik een quinn-salade gekocht met geitenkaas. omdat annemie zo ijverig is geweest heb ik daarnet ook mijn toetsenbord uitgeklopt, dus nu heb ik vrij. tot morgen.

4 reacties

Uitkloppen het toetsenbord of even de stofzuiger er over halen.Mijn zusje werkt ook in de thuiszorg,daar had ik zaterdag met haar een praatje over.Als zei ergens een gaartje ziet doet ze wel eens meer als mag,maar zegt ze het is echt niet leuk meer zo weinig tijd als wij krijgen voor één iemand.

Ik heb een open gezicht,maar soms spreekt je lichaam ook een taal,geleerd van mijn man hoe je niet of wel kan/mag zitten.

Fijne dag Roosje,lekker geitenkaasLachend

wijari

03 August 2010 om 13:14

gaatje i.p.v.gaartje
wijari

03 August 2010 om 13:15

Ik vind dat je toch lekker relativeert, goed van jou. lekker werken op de boerderij..dat is gezond. Je huishoudelijk werk is al gedaan. heb jij nu ook kleinere aardappelen door de droogte.....Ik spring van de hak op de tak merk ik. Tot morgen lief..
buitenkans

03 August 2010 om 16:48

Heb je stress-ontwenningsverschijnselen?Eet smakelijk straks. leuk,zoals jij het noemt. groeten Izerina
izerinalin

03 August 2010 om 17:21

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.