blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vies wolkje

1 reactie

Ik ben een heel klein vies wolkje
Dat hier een beetje wil regenen
Ik ben een heel klein vies wolkje
Logisch dat ik wat verlegen ben
Iedereen weet dat een wolkje
Meestel heel weinig om honing geeft
Vraag voor de grap
Wilt u een hap
Dan weigert zo'n wolkje beleefd
(uit: winnie de pooh)

dit ben ik vanmorgen voor poof aan het zingen. jammer dat mijn zangspier verlamd is, maar ach een hondje kijkt niet zo nauw. op de buienradar was er geen wolkje aan de lucht alleen boven breskens hing er eentje. het is nu weer weg, dus ik kan stoppen met zingen.

vannacht goed geslapen en vreselijk leuk gedroomd. ik ging iemand helpen een huis te bezichtigen, dat hij wilde kopen. ik liep gewoon rond in dat huis, maar tegelijkertijd  hield ik de rolstoeltoegankelijkheid wel in de gaten. toen ik de trap op wilde lopen werd ik wakker. dus nu weet ik nog niet of ik trappen kan lopen in mijn dromen.

vanmorgen weer moeite met opstaan. ondanks mijn goede voornemen, was ik vergeten mijn opendoenertje, waarmee ik het electrisch voordeurslot kan ontgrendelen, op mijn nachtkastje te leggen. dat vanavond toch doen, want de verdraaide spier is nog niet beter. dan kan ik desnoods in bed blijven liggen tot de thuiszorg rond 10 uur komt. beetje extra rusten kan geen kwaad.

deze week ben ik over mijn energie-grens heen gegaan. op de een of andere manier dacht ik dat ik geen energielek meer heb, maar heb gemerkt dat dat waarschijnlijk toch een blijvertje is. een wijkverpleegster heeft me eens uitgelegd hoe dat zit. ze vergeleek het met een ballon, je laat er teveel lucht uit en daarna blaas je m weer op. bij mij zit er echter een klein gaatje in die ballon, dus hij raakt nooit helemaal vol en het duurt lang voor ie weer opgeblazen is. heb er heel lang rekening mee gehouden niet meer dan 1 extra aktiviteit per week te doen en opeens was ik dat vergeten en deed er 2 na elkaar. mijn conditie bouwt ook niet op. in de revalidatie kon ik 10 minuten fietsen, ze wilden dat opbouwen naar 20 minuten, maar na een paar maanden was het nog steeds 10 minuten.

veel last heb ik er niet van hoor, ik zit gewoon de hele dag op mijn stoeltje te computeren, af en toe via msn of andere kanalen met mensen te kletsen, het nieuws te volgen via de t.v. al word je van dat laatste ook niet echt vrolijk. zondag ga ik weer op pad om een broodje te kopen. al die markten, die hier nog zijn moeten het zonder mij doen Smile

nu nog lekker koffie drinken. tot morgen.

1 reactie

Jammer dat ik het niet kan horen. Het is een lief liedje, en als je dat zingt voor Poof,waarvan jij houdt..dan is dat mooi.

Jouw energie bouwt net zo moeilijk op als de mijne. Het motto is inderdaad, niet te veel activiteiten achter mekaar. Ik vergeet het ook wel eens. Het is ook moeilijk, zo'n streng regiem.

Dat moet je doen, wachten op de thuiszorg, energie opbouwen.

Wat vind je van de verwachtte ontwikkelingen in onze Hofstad. Niks hè? Jij vraagt hoe het met mij is, ik heb veel pijn. De reuma houdt een soort van trektocht, en heeft nu een tentje opgeslagen in mijn knie. Wouw pijnlijk boeltje..Ik ben niet somber of zo, maar pijn die er altijd is, is belastend.

Ik heb ook net weer een lekker kopje koffie op..

 

buitenkans

30 July 2010 om 13:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.