blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

muggeldagje

3 reacties

ben al de hele dag aan het muggelen. bij het opstaan vanmorgen dacht ik opeens aan mijn gsm, of ie nog wel opgeladen was en of ik nog beltegoed heb. dat laatste had ik dus niet meer en wat erger is, de simkaart was verlopen. zonder goed werkende gsm mag ik eigenlijk de deur niet uit, maar nood breekt wet. ik besloot het telefoon nr. van welzorg op een papiertje te schrijven, maar ik moest aan een nieuw notitieblokje beginnen. de nieuwe waren per 2 verpakt in krimpfolie. mijn nagel er op gebroken, wat met een schaar zitten goochelen en ziedaar ik kreeg de verpakking open. ik nam me voor aan degene die me een nieuwe simkaart zou verkopen te vragen om die in mijn gsm te doen. dat ding krijg ik n.l. onmogelijk open of dicht.

de reis naar de winkels verliep deze keer tamelijk voorspoedig. ik had alleen bijna een jongeman mee, die opeens tevoorschijn kwam uit een brandgang, maar dat was niet mijn schuld. mijn simkaartplan mislukte, degene die er mee kon helpen werkt pas vanmiddag.

brood gekocht en een broodje brie. deze keer met nog meer quinndingetjes dan anders. jammer genoeg viel er een schijfje tomaat op mijn beige broek, maar dat was ik vanavond wel uit.

thuisgekomen werd ik begroet door een heel blije poof. die vindt het fantastisch als ik zelfstandig om boodschappen ga. al verwacht ze dan wel dat ik nog meer kan en  dat we ook nog best een stukje kunnen gaan wandelen. wie weet, ooit.

ik hoor net het verontrustende bericht dat de friet komende winter een stuk korter zal zijn i.v.m. de droogte. gelukkig ben ik niet zo'n frieteter. verder heb ik nog een probleem, ik weet niet wat ik dinsdag moet doen. maandag is het jaarmarkt, woensdag dolle woensdag met rommelmarkt, donderdag zomermarkt en vrijdag avondmarkt. en weer ben ik blij geen toerist te zijn, want ik zou er nog een marktfobie aan overhouden.

ik ga nu nog wat muggelen met het nieuwe formulier van de sociale dienst. tot morgen. 

3 reacties

Muggelen is een Zeeuws-Vlaams werk woord. Het symboliseert ongeveer hoe ik probeer het leven door te komen: een beetje aanprutsen en met regelmaat vallen en weer opstaan…

Zie blog.http://muggelen.nl

Wist jij dat, dat muggelen Zeeuws is. Gisteren waren we even in je vooral drukke dorp. Goeie dag zeg. We hadden een kleinkind naar de camping gebracht, en wilden yoghurt kopen. We zijn maar verder gereden..het was te vol.

Gelukkig dat je keek, of je mobiel nog geladen was. Echt belangrijk...Ik ga ook nooit weg zonder mijn mobiel..ik denk als ik eens niet verder kan, kan ik altijd iemand bellen.

Als je je niet ergert, is muggelen wel aangenaam..Doeg!

buitenkans

25 July 2010 om 13:36

Wat is tegenwoordig iets simpels ingewikkeld verpakt.Vooral blisters zijn ondingen.Groeten IZerina
izerinalin

25 July 2010 om 15:59

Hoi Roosje, Wat een verhaal zeg! De friet wordt een stukje korter deze winter...Vernomen vanuit Belgie? Kort of lange frieten...ze blijven mij in ieder geval lekker smaken. Fijne zondag gewenst van Miep
Quadmiep

25 July 2010 om 17:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.