blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

poppemie

4 reacties

wat ineke heeft met stemmen, heb ik met woorden en namen. als ik het woord poppemie hoor raak ik helemaal vertederd. vlaams is voor mij het mooiste nederlands wat er is, het zeeuws-vlaams staat op de 2e plaats en het zuid-afrikaans op de derde. een aantal jaren geleden werd in vlaanderen schellebelle tot mooiste plaatsnaam gekozen. ben ik het helemaal mee eens, al vind ik erps-kwerps ook geweldig.

vandaag is het de laatste schooldag. wat er georganiseerd is weet ik niet. wel dat de kinderen pas om half 10 op school moesten zijn en dat ze niet in de klas zitten. af en toe loopt of rent er een groepje kinderen voorbij. ik zal ze missen de komende 6 weken.

zelf heb ik geen herinneringen aan mijn laatste schooldag van de lagere school. alhoewel, nu ik dit schrijf herinner ik me afgeschreven leesboekjes, die verloot werden. voor de rest geen bijzondere aktiviteiten, de meester zal wel voorgelezen hebben, zoals hij elke vrijdagmiddag deed.

aan de laatste schooldag van mijn dochter heb ik wel herinneringen en jammer genoeg weinig goede. traditiegetrouw organiseerden de ouders van de kinderen van groep 8 deze dag voor de hele school. dat waren alles bij elkaar maar 23 kinderen. in die tijd zaten er ook 3 asielzoekerskinderen op school en hun ouders werden buitengesloten. ineens werd ik me er van bewust dat in dat kleine dorpje, waar ik toen woonde, het racisme welig tierde en ik voelde me er niet meer thuis. voor zover ik me er ooit thuisgevoeld had.

de hitte van de afgelopen weken heeft me toch parten gespeeld, ik ben n.l. mijn inkomstenbriefje kwijtgeraakt. dat moet ik elke maand invullen en opsturen naar de sociale dienst. eigenlijk een overbodige handeling in mijn geval, je moet invullen of je werk aanvaard hebt of gesolliciteerd hebt. dat is heeeel onwaarschijnlijk haha, ik zie mezelf nog niet bijbeunen. de sociale dienst ook niet denk ik, maar ja, regels zijn regels. dus zo meteen maar eens graven in die papierberg, doe ik weer eens wat nuttigs.

tot morgen.

p.s. gezocht, niks gevonden, sociale dienst gebeld en te horen gekregen dat de maandelijkse briefjes zijn afgeschaft! ze hebben eindelijk het licht gezien Smile

4 reacties

Op 'mijn'schooltje hebben ze gisteren vossenjacht gehad. Daarna gezamelijk hotdogs eten. Na de pauze gingen een paar klassen naar het strand (om toerbeurt was dat met de hele school op de kleuters na gebeurd). Vandaag is het nog even napraten en spelletjes doen. Tot 12 uur. Dan zijn ze vrij.

Hoop dat je met je 'verloren' briefje net zoveel geluk hebt als ik. Ik was een jaaropgave kwijt geraakt. Steeds maar uitstellen (en vergeten uitstel aanvragen). Vorige week een brief gekregen dat alles voor 23 juli binnen moest zijn of anders een flinke boete. Zoeken, zoeken en eindelijk gevonden. Woensdag meneer laten komen om in te vullen en wat denk je??? Door dat briefje dat ik niet meer kon vinden, krijg ik wel een fiks bedrag terug.... Yes... voor het eerst in mijn leven krijg ik iets van de belasting ipv te betalen.... Dus zoeken, zoeken.... misschien krijg je wel opslag??? (ik weet dat dit einde te mooi is om waar te zijn... helaas)

annemie

23 July 2010 om 11:11

Je schrijft over voorlezen op vrijdagmiddag. Ineens schieten een serie boeken van die vrijdagmiddagen in mijn gedachten. Wat genoot ik van dat voorlezen. Groeten Izerina
izerinalin

23 July 2010 om 12:58

Ja zeg..woorden..en namen..heerlijk. Mijn favoriet is, ik schreef het al eerder Blozekriekske. Ik kan het niet genoeg hardop zeggen.

Gelukkig, je briefje terecht, geen briefje..mooie ontwikkeling.

 Ik hoorde van de kleinkinderen, dat ze de laatste schooldag, kennis waren gaan maken met hun nieuwe klas, waar ze gaan zitten, en spullen verhuizen, en afscheid nemen van de juf, en kennismaken met de nieuwe juf. Het klonk gelukkig allemaal positief.

buitenkans

23 July 2010 om 15:55

tja, 6 weken vakantie, lang hoor. dan valt er toch ineens een soort gat ofzo. maar voor de kinderen wel erg lekker even vakantie en zelf vind ik het ook lekker rustig even geen overblijf te hoeven doen.

fijne weekend.

rosette.

Nardan.

24 July 2010 om 09:31

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.