blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

route 55

4 reacties

vanmorgen met inval-begeleidster even over de kaoie geweest. we werden constant van de sokken gereden door fietsende bejaarduh. ze keken niet op of om, volgden degene die voor hen reed. soms met de tong uit hun mond, wat me niet erg gezond leek. fietsen is op zich natuurlijk gezond, maar in zo'n tempo? ook aan de viswinkels stonden overal fietsen. ik dacht morgen eens in de krant kijken, want dit kan geen toeval zijn. normaal zijn hier veel fietsende oudere toeristen in voor- en naseizoen, maar in het hoogseizoen nooit. op de terugweg zag ik een pijl met route 55 er op. toen begreep ik waarom iedereen daar zonder uit te kijken overstak. de bobbel op, zelf ben ik altijd blij dat ik daar niet zelf hoef te trappen. sommige fietsers keken ook wel een beetje jaloers naar mij, haha.

gisteren stonden werkelijk overal auto's geparkeerd, het leek wel visserijfeest, zo druk. het was de belgische nationale feestdag en veel belgen waren naar ons mooie dorp gekomen. jeweetwel met die mooie trottoirs, waar je zo makkelijk je auto neer kunt zetten. het was een folkloristische markt zonder folklore, want de dansgroepen ontbraken. andere jaren zijn er altijd een paar uit sas van gent, maar het folklorefestival gaat daar dit jaar niet door. verder een markt met oude ambachten, dat hield ook niet over, was meer een hobbymarkt.

op het terras was het weer gezellig. ik ontmoette nog een lotgenote. zo langzamerhand lijkt er wel een cva-epidemie hier geweest te zijn. het reust hier van de rolstoelers Smile en er zijn er minstens 3, die graag een terrasje pakken. er zijn 6 terrassen, dus 50% kans dat er een rolstoeler zit. ik zie trouwens steeds meer rolstoelers. het zal wel hetzelfde effect zijn als wanneer je in verwachting bent. dan vallen de dikke buiken je ook veel meer op.

vanavond komt dochter eten, het wordt een chineesje. niet mijn dochter, maar dat eten. ik ga nu snel mijn surfrondje afmaken. tot morgen.

4 reacties

Lekker is dat "een chineesje". In terneuzen is er geel "lekkere" Chinees, ( taal is toch mooi hè). dus moeten wij naar Axel. Vanuit de binnenstad, toch gauw 15 km. Het eten is dan net niet meer lekker warm.

Dat het daar zo druk is in jouw mooie dorp. Goed oppassen..

 

buitenkans

22 July 2010 om 13:11

Wij hebben van die mooie gele kaarten die je achter de ruitenwisser kan doen.met daarop allerlei teksten ten behoeve voor rolstoelers.Als er b.v.op de stoep word geparkeerd jij weet dat wel hoe moelijk ze je het kunnen maken.

Fijne dag hoor en lekker een chineesje.

JannieEten in mond

wijari

22 July 2010 om 16:14

Ik hoop dat jouw humor ook epidemisch wordt...
Jopie Meerman

22 July 2010 om 18:48

Ik ken alleen route 66. Dat moeten ze maar helemaal vergeten in jouw dorp. Groeten izerina
izerinalin

22 July 2010 om 19:04

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.