blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kleurige politiek

2 reacties

gisteren was een kleurige dag wat betreft de politiek in nederland en belgië. hier mislukten de onderhandelingen over paars plus, maar in belgië boekte men na twee jaar onderhandelen vooruitgang. daar werd beslist over de nieuwe kleuren voor de nummerborden. het wit/lichtrood was namelijk moeilijk leesbaar, dus moesten er beter contrasterende kleuren gevonden worden. geel/zwart was de beste optie, maar de walen waren hier vierkant tegen, want dat zijn de vlaamse kleuren. nu, na 2 jaar zijn ze er uit, het lichtrood wordt donkerrood. simple comme bonjour, oeps.

dochter treinde deze week dwars door belgië naar maastricht. de reis vanuit vlissingen duurt veel langer, dus koos ze als vertrekplaats brugge. vlak voor luik stopte de trein en een moslima vroeg aan haar in het frans waarom dat was. dochter antwoordde in het nederlands dat ze dacht dat het perron nog niet vrij was. de moslima zei pinnig, dat ze frans moest praten, want zij verstond geen nederlands. "je suis belge, je parle francais"zei ze. nu heeft dochter iets tegen frans en weigert frans te praten, hoewel ze het wel kan, dus het gesprek liep op niks uit. maar, zei dochter tegen me. die vrouw was wel goed geïntegreerd.

de aatste dagen heb ik problemen met wakker worden. door de warmte ga ik minstens een uur later naar bed dan gewoonlijk en slaap dan heel vast. vanmorgen had ik in mijn dufheid vergeten de t.v. en p.c. aan te zetten, anders altijd mijn eerste werk. poof gaat dan naar buiten en komt pas binnen als mijn ontbijt op mijn bureau staat en zij een stukje kaas krijgt. ze gebruikt hierbij een timer, want ze komt nooit eerder binnen. vanmorgen was ik zo traag, dat mijn ontbijt nog niet klaar was toen poof binnen kwam. ook de t.v. en p.c. stonden nog niet aan, waardoor poof in uiterste verwarring besloot nog maar een keer naar buiten te gaan, in de hoop dat het ondertussen in orde zou komen en dat deed het. om kwart over 9 kwam de thuiszorg al om te helpen douchen. ik had nog geen koffie op, daarom heb ik eerst een bakkie gedaan, want zonder cafeïne ben ik niet vooruit te branden.

de timer van poof loopt nu weer een half uur voor, want als ik klaar ben met douchen komt altijd de traiteur. vandaag komt ze voor het gevoel van poof een half uur later. het is me wat een hond met een polshorloge. tot morgen. 

2 reacties

De kleur van de nummerborden zou bij ons ook wel lukken denk ik. Het land is onregeerbaar, en ik denk dat nieuwe verkiezingen niks opleveren. Hoe moet dat dan met Prinsjesdag...

Ik vind Poof met een polshorloge een geweldige vondst. verhaal voor mijn dochters, die houden daarvan. Het is moeilijk weer ook hoor, ik schiet ook niet echt op met mijn lijf...

buitenkans

21 July 2010 om 12:57

de wereld is vandaag onzeker voor Poof.Moeilijk hoor! groeten Izerina
izerinalin

21 July 2010 om 13:00

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.