blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

eigen schuld...

4 reacties

inderdaad was ik gisteren na het eten van dat lekkere broodje zonder lekkere quinndingetjes snel over mijn teleurstelling heen. ik kwam er achter dat het allemaal mijn eigen schuld was geweest.

ik had mijn reis heel goed voorbereid dacht ik. rolstoel in orde laten maken, route tig keer in gedachten nagegaan. maar één ding was ik straal vergeten. het is hoogseizoen en op zondag ook nog extra dagtoeristen, daar is geen doorkomen aan. toen ik in mijn 20-er jaren in dit dorp mijn eerste huishoudentje voerde, kwam ik er al snel achter dat op de fiets om boodschappen een slecht idee was in de zomer. de fietspaden stonden vol auto's of men gebruikte het fietspad als "vlucht"weg. sommige dingen veranderen nooit en zeker niet het onbeschoft gedrag van mensen.

dit jaar lijkt het me toch wat erger dan anders. de afgelopen weken ben ik al 3 keer bijna aangereden. een keer door een auto, die plotseling vanaf een parkeerplaats kwam geraced, een keer door een achteruitrijdende vrachtwagen en een keer op het zebrapad door een fietser. het valt me toch altijd op dat fietsers denken, dat zij niet hoeven stoppen voor een zebrapad. door het nieuwe zebrapad is de situatie toch onveiliger geworden, want je kunt er totaal niet van op aan of een auto stopt of niet. maar het voordeel is dan weer wel dat het stof oplevert voor een blogje, gezeur of niet Smile

deze week beginnen de vakanties van mijn vaste thuiszorgsters. donderdag krijg ik vervanging voor mijn begeleidster. alles is geregeld, maar ik hou mijn hart vast. want als die vervangster plotseling niet kan, dat is al 3 keer gebeurd, wordt mij gevraagd of ik niet een keertje over kan slaan. vanaf volgende week heeft mijn huishoudelijk verzorgster 3 weken vakantie en ook de vervanging daarvoor is nog ieder jaar in de soep gelopen. zal straks eens kijken of ik het briefje met instructies, dat ik vorig jaar maakte, moet aanpassen. zo blijft het werk in de wereld.

ik stop met mijn gezeur voor vandaag en drink nog wat koffie. tot morgen.

4 reacties

DAt maakt vakantietijd voor jou wel extra moeilijk.Groeten Izerina
izerinalin

19 July 2010 om 10:46

Dat is geen gezeur , in Zierikzee zag ik een meneer met een grote fietsbel op zijn rolstoel,anders is er geen doorkomen aan.

Mijn zusje doet dit werk in Den Haag,wat krijgen ze weinig tijd om iemand fatsoenlijk te helpen.Maar ze doet het met liefde,doet ook wel dingen die ze eigenlijk niet mag doen.

Fijne dag Roos

JannieLachend

 

wijari

19 July 2010 om 11:03

het is niet moeilijk izerina, het is alleen anders. ik heb een toeter op mijn electrische rolstoel, jannie, maar die geeft ( te) weinig geluid
wilgenroosje

19 July 2010 om 11:34

Ik denk dat door het mooie weer, veel mensen vakantie houden in eigen land. Dit weekend gingen er een miljoen op vakantie, de helft bleef in Nederland. Daarvan waren er vast veel in jouw geliefde dorp.

Het is nu de derde keer op rij, dat ik de vakantie van je vaste thuiszorgsters, en hun vervanging mee maak. Nee, het ging niet altijd goed, het viel ook wel eens mee, wie weet, deze keer ook meevallers.

 

buitenkans

19 July 2010 om 13:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.