blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

waartoe zijn wij op aarde?

2 reacties

naar ik begrepen heb is dat een vraag uit de catechismus. zelf kreeg ik een protestants-christelijke opvoeding, dus het antwoord op die vraag heb ik nooit geleerd. het is zondag vandaag en die begon met gelui van kerkklokken en daarna een merelconcert. daar alleen al voor zou je op aarde willen zijn. soms hoor en zie je bij het begin van de dag al zoveel prachtigs, net als die vier duifjes op een rij op het dak bij de overburen.

soms ook zie en hoor je niks, maar vandaag schijnt de zon en zou dat ook doen als ie niet scheen, als je begrijpt wat ik bedoel.

op een van de weblogs las ik deze week dat de schrijfster van mening is dat ze niks leert van anderen en al helemaal niet van de reacties op haar weblog. ieder zijn mening natuurlijk, ik vind dat ik juist heel veel van anderen leer. niet van mooie foto's of wijze spreuken, ik moet de spreuken kunnen kleuren met mijn eigen ervaring. met foto's is dat ook zo, zonder ervaring blijven het plaatjes. maar nu dwaal ik verschrikkelijk af.

deze week leerde ik van iemand hoe ver ik al gekomen ben met het accepteren van mijn situatie. het eerlijk beantwoorden van vragen, er over nadenken, kritisch naar mezelf kijken. dat laatste is broodnodig denk ik als je verder wilt komen en dat wil ik. zij het niet lichamelijk dan toch geestelijk.

en voor ik wegzweef drink ik nog een bakje koffie haha. tot morgen. 

2 reacties

ik heb ook nooit op catechesatie gezeten maar volgens mij is het antwoord 'om god te dienen' en daarnaast misschien ook wel 'en uw naaste lief te hebben' (maar dat laatste weet ik niet zeker, misschien vloeit het een al uit het ander voort). grjt lz

Lizdog

18 July 2010 om 12:37

Als je gelukkig bent, klinken de klokken ook helderder, en zijn de duiven plotseling veel liever en mooier. Ach een mens, waar toe is hij op aarde...om God te dienen, en daardoor hier en in het hiernamaals gelukkig te worden. Ik hou het vooral op HIER.
buitenkans

18 July 2010 om 12:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.