blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

de laatste loodjes...

4 reacties

... wegen het zwaarst. zelfs typen kost me op dit moment teveel energie, ik zal zo vreselijk blij zijn als het morgen afkoelt. even douchen zou op dit moment welkom zijn, maar al wordt het 40 graden, de regering besliste dat je maar 3 keer in de week mag douchen. maar ja, die beslist wel meer over dingen waar ze geen verstand van hebben. oeps, nu zit ik toch te klagen, maar dat komt omdat ik verdriet heb.

de reden is dat ik afscheid zal moeten nemen van mijn allerlaatste hobby: uit eten gaan. ik heb echt niks bijzonders gegeten, een kleine salade met wat frietjes maar dat was al te vet. bijwerking van een van mijn medicijnen.

we zijn trouwens niet meer naar de kaoie gegaan. de buienradar voorspelde weinig goeds en de restaurants aan de kaoie zijn niet rolstoeltoegankelijk, ik kan daar alleen buiten zitten. maar op het spuiplein is het ook leuk, ware het niet dat de serveerster ons aanraadde onder de luifel te gaan zitten i.v.m. de voorspelde regen.  tegen de muur stonden bankjes, dus moest ik met mijn rug naar het plein gaan zitten, niet echt gezellig. aan de andere kant miste ik daardoor de aanblik van toeristen in strandtenue, die langsflaneerden. ook voor hen is het warm natuurlijk, maar om er zo onaangekleed bij te lopen vind ik dan weer iets te.

vantevoren was ik nog even de super in gegaan om een brood te halen. alle kassa's waren open en voor elke kassa stond een lange rij. ik zei tegen de cassiere dat ik voor haar hoopte dat het niet de hele dag zo was geweest, maar ze zei dat dat wel het geval was. pffff zomer in zeeland. de rust en ruimte kunnen we wel een paar maanden vergeten nu. terwijl de toeristen er dik voor betalen om van die rust te genieten, die ze door hun massale aanwezigheid, zelf verpesten.

nu weet ik natuurlijk niet goed hoe het in de stad is. vroeger wel wat zomers daar doorgebracht, maar dat is nog geen daar moeten wonen natuurlijk. hier in de straat is het wel rustig, nog wel, want ik denk dat het vanavond misschien anders zal zijn. daarnet was een jongetje met zijn vuvuzela aan het oefenen. ik ga die toeters nog missen Smile tot morgen.

4 reacties

Goh ik snap het zo goed. ik denk regelmatig aan je. Wat een hitte, en dan niet kunnen douchen.

Jammer van je uit eten gaan hobby, zou je echt niks kunnen uitzoeken waarvan je geen last hebt. Vis misschien...

Die mensen in zomer tenue, ik schreef er al eens over, het is me wat, echt te weinig om het lijf. Voor vandaag veel sterkte lief, je hebt er niks an, ik weet het, maar toch.

 

buitenkans

11 July 2010 om 11:57

in de stad is het ook vreselijk druk, alleen praten de meeste mensen nu andere talen. het is net buitenland, eigenlijk. toeristen (vooral de duitse) gaan enkel naar de liddelidie en de aldelidie voor hun boodschappen, in de appie zijn ze niet. ja, een enkele verdwaalde amerikaan die ''skiipsbiskit'' met hollandse kaas wil beleggen.

wist trouwens niet dat beschuit zo gewild en typisch hollands is. heb weleens zoiets gelezen dat scheepsbeschuiten door de hollandse 17de eeuwse vloot werden ingescheept voor reizen naar de oost en de west. zo oud zijn ze dus al, misschien (wel benieuwd wat de engelsen en de spanjaarden dan in plaats daarvan meenamen, als dit typisch hollands is/was)
Lizdog

11 July 2010 om 14:14

Heb je wel een natte handdoek Roos? dat helpt nog een beetje.Groeten Izerina
izerinalin

11 July 2010 om 15:11

Tja de duitse toeristen ,ik verdien er mijn boterham mee en de kaas ook.Ben altijd wel weer blij als ze opggdndrd zijn aan t eind van t seizoen ,maar dat duurt nog tot begin november bij ons.

Jammer van je etentje Rosa.

Dat douchen  ,lijkt me niet prettig als het zo  warm is en je dan niet kunt afspoelen.Vandaag wordt het koeler begreep ik ik hoop het voor je.

groetje Chris.

chris 112

12 July 2010 om 07:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.