blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

voor michael

3 reacties

michael, mijn (overleden) amerikaanse vriend, was een cajun. hij was opgegroeid in louisiana, waar zijn ouders een melkveebedrijf hadden. we fantaseerden vaak dat we op een bootje door de bayou zouden varen om een emmertje mudwumps te halen oftwel crawfish - rivierkreeftjes. michael was later naar tennessee verhuisd en sprak southern amerikaans met een frans accent. ook gebruikte hij franse woorden, zo noemde hij zijn oma "grand-mere". als kleine jongen was hij eens met zijn oma naar de mardi gras in new orleans geweest en had daar de beroemde mardigras-kralensnoeren gekregen. die heb ik nu.

ik denk heel vaak aan michael. b.v. na de natuurramp die new orleans trof en nu weer met dat olielek. het lijkt net of louisiana het elke keer moet ontgelden. in bijgaand filmpje is natuurlijk de cajun-accordeon te zien, de mijne verschilt alleen van kleur met die in het filmpje. ook de mudwumps worden er gekookt en gegeten. hoe snel kan zoiets vernietigd worden, zucht.

3 reacties

Zit je te genieten bij dit filmpje? Jou zegt het zoveel meer. Groeten Izerina
izerinalin

12 June 2010 om 16:29

Wat is er toch een boel mooie muziek. OOk mooie herinneringen, nare ook trouwens. Maar...daar gaat het nu niet over. Jouw lieve vriend...Ik was nieuwsgierig waar je hem hebt ontmoet...bijzonder hoor!!
buitenkans

12 June 2010 om 17:39

Ooooo dat vind ik nou wel mooi... Da's ook niet echt accordeon, hè. Kijk je met vertedering terug op die tijd?? Of met droefenis? Misschien wel een mengeling van beiden. Jammer dat je Fransje nooit wilt beluisteren. Ik word er altijd zo vrolijk van. Ben vandaag al heel de dag op mijn vuvuzela (of hoe dat ding ook alweer heet) van TNT post aan 't blazen. Alle liedjes zijn al de revue gepasseerd. Alleen lief is niet zo blij met mij...

annemie

12 June 2010 om 17:49

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.