blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

kermis

3 reacties
kermis

de kermis is losgebarsten op de weblogs, leuk. de opa van mijn ex was in zijn jonge jaren accordeonist op kermisbals. zo verdiende hij wat bij om zijn gezin, bestaande uit vrouw en 10 kinderen te onderhouden. en zo was hij ook altijd bij de leute. hij stopte altijd halverwege een liedje, riep dan "half uut" en ging dan rond met de pet. daarna speelde hij de andere helft. zijn accordeon was een lepelbasser van de gebr. caluwaert uit lichtervelde. zo'n accordeon heb ik ook, alleen is de mijne een cajun of zydeco-accordeon uit louisiana.

twee jaar geleden ging ik met mijn voormalig gezin eten in het follkcentrum in dranouter. het bleek kermis te zijn en er was alleen nog een tafeltje vrij naast het podium, waar een jonge accordeonist kermismuziek, walsen en tango's vertolkte. hij had waarschijnlijk geleerd, dat zielige gehandicapten in rolstoel bijzonder veel houden van deze muziek Smile en keek steeds in mijn richting.

nu bezit ik nog een reflex, waarvoor mijn dochter zich doodschaamt. ik kan n.l. niet stilzitten bij tango's en samba's. dus voor ik het wist was ik aan het rolstoeldansen. maar mijn dochter is slim en zette mijn rolstoel vlug op zijn rem, haha. de accordeonist had medelijden met me en gaf me na zijn optreden een foto met handtekening. die hangt nu natuurlijk al 2 jaar boven mijn bed Knipoog

3 reacties

Mijn zwager is ook accordeonist, ( beroepsmatig) vroeger toen hij jong was speelde hij wel eens als je jarig was of zo, hij deed het niet graag, het was een echt cadeautje. Direct gezellig dat wel....

Nu speelt hij in een kleine groep klezmermuziek op zijn accordeon.. Prachtig ook weer, ze zijn te huur, misschien ook iets voor het grote prijzenfeest.

buitenkans

11 June 2010 om 14:30

genoteerd! ik hou van klezmer
wilgenroosje

11 June 2010 om 14:48

Leuk, hè. Zag net dat Piet ook al mee deed. Ik voel me net een klein kind... Zit te grinnikken achter mijn computer (is dat nou met 1 of met 2 k's)
annemie

11 June 2010 om 18:10

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.