blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

reuring en ambras

3 reacties

wat is de nederlandse taal toch mooi. er zijn een heleboel woorden die ik erg mooi vind, maar er zijn er ook een aantal, die ze van mij meteen mogen afschaffen. zoals b.v. reuring, wat een naar, spuuglelijk woord is dat. ik heb naar een alternatief gezocht en gevonden! ambras. zeg nou zelf dat klinkt toch een heel stuk zachter en vriendelijker. het is een dialectwoord o.k., maar ik denk dat reuring dat oorspronkelijk ook is.

gisteren was een bedroevende t.v.-avond. op alle zenders was er ofwel sport of politiek en ik wilde geen van beide. zelfs mijn favoriete zondagavondprogramma kruispunt had een politieker voor het voetlicht gehaald. pechtold blijkt katholiek te zijn, maar uit dat alleen door zijn trouwring links te dragen. zucht. gewoonlijk kijk ik vrt, maar daar was gisteravond een verkiezingsdebat over verkiezingen, waarvan ik niet echt snap of wil snappen waar het om gaat.

laat ik er maar weer eens wat mooie muziek tegenaan gooien. ik zal straks wel even kijken of ik die prijs al gewonnen heb. als ik toch zo eens zou kunnen zingen...

 

3 reacties

Ik hoop,dat er dit jaar wer engels detectives worden uitgezonden. Voor mensen,die niet om voetbal geven. Groeten Izerina
izerinalin

07 June 2010 om 11:35

Dag Roosje, Het wordt er niet beter op de komende week(en)...veel politiek en vooral veel voetbal. Groetjes van Miep
Quadmiep

07 June 2010 om 12:32

Ambras is mooi. Ik zag ook nog bombarie...dat vind ik zo Nederlands. Jij niet?

Had je de zangeres, ook al op je lijstje met artiesten voor je feest. Ik vind het prachtig.

Het ergste vind ik dat ik overal die politieke hoofden zie, met hun geblaat. Balkje vind ik het ergste...Rosa voetbal vind ik leuk, nee niet al die reclame en dergelijke. Als het zover is, met het z.n allen kijken, dat vind ik leuk.

Ik moet eens iets vragen, bijvoorbeeld nav mij denkblog. Had je in het begin, toen je pas verlamd was, wel die reflexen, om bijvoorbeeld zo te gaan zitten denken. Ik vraag het mij af,aan jou kun je zulke dingen wel vragen dacht ik. Morgen misschien in je blog. Dag lief.

buitenkans

07 June 2010 om 12:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.