blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

vieze vingers

0 reacties

vanmorgen een nieuwe identiteitskaart wezen halen. volgens de instructies zouden er vingerafdrukken afgenomen worden. omdat dat in films nog steeds gebeurt met behulp van een inktkussen, was ik voorbereid. ik had mijn tas vol papieren zakdoekjes om mijn vieze vingers af te vegen. eigenlijk viel het tegen dat het nu met een soort fototoestelletje gebeurt. ook moest ik maar 1 pasfoto inleveren, op die manier kom ik nooit van die lelijke foto's af Fronsen.

gisteren een uiterst geslaagde avond gehad. we hebben op een terras gedineerd. de zon gaf niet genoeg warmte, maar er was terrasverwarming, dus leek het putje zomer. er was ook veel (positieve) aandacht voor mijn handicaps. het vlees werd voor mij, nadat ik dat vroeg, in kleine stukjes gesneden en de dame blanche zat niet in een ijscoupe, maar werd op een bord geserveerd. dit had ik niet gevraagd, maar waarschijnlijk had er al eens meer een rolstoeler met zijn/haar neus in de chocoladesaus gezeten.

ik kreeg ook nog een paar grappige kadootjes van dochter. o.a. een bouwdoosje, waarmee ik een klein gazonnetje met witte tuinhekjes en 4 flamingo's in elkaar kan frutselen. verder het boek "how to boil a flamingo" met 49 tips om een echte dame te worden. dat lukt natuurlijk toch nooit.

vanmorgen ook even in de zorgwinkel geweest en wat hulpmiddelen gekocht, zoals ik van plan was. het goedkopere broodsmeerplankje was niet geschikt, dus heb ik er eentje van 40 euri gekocht. alle hulpmiddelen zijn zo duur, waarschijnlijk omdat men denkt dat gehandicapten toch zwaar gesubsidieerd worden. nou die tijden zijn echt wel voorbij. ik kreeg een catalogus mee van hulpmiddelen en ik heb al wat gevonden wat ik wil hebben, n.l. een oprolbare helling, waarmee je b.v. van een trapje een helling kunt maken. het kost wel 200 euri, dus nog even sparen.

al bij al was gisteren een leuke dag. het grootste kado vond ik het kaartje, dat ik niet kreeg. verder kreeg ik nog de felicitaties van een vriend, die al vele keren heeft laten zien, dat hij een echte vriend is. ook daar was ik erg blij mee. dus misschien ga ik het volgend jaar toch wel weer vieren. jong of oud zijn heeft immers toch niks met leeftijd te maken.

tot morgen.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.