blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

campingmacaroni

4 reacties

de feestweek verloopt voorspoedig. de eerste avond heeft dochter niet gekookt, maar heeft ze friet gehaald. ik moet n.l. precies om 5 uur eten anders krijg ik een hypo, waarover later meer. donderdag aten we sla, gekookte aardappelen en biefstuk en gisteren campingmacaroni. zo noemen wij macaroni ham/kaas. de macaroni, die ik thuis altijd maakte is heel anders, op 250 gram macaroni gebruikte ik daarin meer dan een kilo groenten. de campingmacaroni is goed klaar te maken op een kampeer-2-pittertje, al kon ik het niet laten er toch nog een grote ui aan toe te voegen. gisteren smaakte het voortreffelijk.

vandaag eten we gebakken tongetjes, tot grote schrik van dochter, die ze nog nooit gebakken heeft. dus zal ik haar moeten begeleiden Smile ik heb alvast een grote citroen gekocht en moest om mezelf lachen toen ik die uitzocht in de super. toen ik nog caterde moesten de producten, waarmee ik werkte topkwaliteit zijn. ik had dezelfde groentenleverancier als de sterrenrestaurants oud-sluis en de kromme watergang en had gevraagd dezelfde kwaliteit te krijgen. alleen met goeie producten kun je goeie gerechten maken. toen ik de 5e citroen had afgekeurd realiseerde ik me dat het nu niet meer uitmaakte of er een vlekje op zat of een deukje in zat. gek dat een beroepsgewoonte je zo lang bij blijft.

nu even over de hypo's. volgens een australische chatvriend, die, evenals zijn vrouw, ook diabetes heeft, worden die veroorzaakt door de tolbutamide, die ik slik. hij gaf me de naam door van een ander medicijn, dat hij nu gebruikt en de hypo's zijn over en de suikerspiegel toch goed. volgende maand als ik voor de grote controle moet, ga ik naar dit medicijn vragen. ik heb al gekeken of het in nederland verkrijgbaar is en vergoed wordt en dat is het geval. op het moment moet ik n.l. precies om de 3 uur eten, een kwartiertje smokkelen lukt niet. dus is het nu b.v. heel moeilijk uit eten te gaan en dat is een van mijn grootste hobbies. de hypo opvangen met suikerklontjes en koekjes doe ik liever niet, want dan word ik weer zwaarder en dan moet ik weer meer medicijnen. tot nu toe weigert de dokter dat te snappen, zucht.

meer nieuws heb ik niet. tot morgen.

4 reacties

't Is dat ik het eten van gisteren hier nog in de pan heb (lief moest onverwachts overwerken) Anders was ik zeker eens komen proeven hoe de Bressiaanders tongetjes bakken. Moet nu opschieten... met een stief kwartiertje beginnen werken. Trouwens... je antwoord op mijn weblog: ik doe mijn best... maar het is zo moeilijk Knipoog
annemie

15 May 2010 om 10:52

ik ben een bressiaander, dochter is een vlissinger Smile
wilgenroosje

15 May 2010 om 11:11

is het niet mogelijk je hypo's met druivesuiker op te vangen? Of fruit als tussendoortje? Is maar een ideetje hoor, misschien is dat niets...
gimoli

15 May 2010 om 13:00

Ik hoop voor je,dat die nieuwe medicijnen gaan werken.Ik zal dat eens doorgeven aan mijn zus. Groeten Izerina
izerinalin

15 May 2010 om 15:58

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.