blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

taal

3 reacties

poof zit op de traiteur te wachten. af en toe kijkt ze eens uit het raam en dan zeg ik "ze komt niet ze heeft vakantie". poof kijkt me dan aan met een blik van "wat zijn dat nou weer voor fratsen". met poof voer ik vaak hele gesprekken, ik praat, zij gebruikt lichaamstaal, ze verstaat heel veel woorden en soms geeft dat problemen. ze luistert naar het weerbericht en als de weerman/vrouw b.v. vertelt over onweersbuien in het oosten wordt ze onrustig. ze weet wat onweersbuien zijn, maar niet waar het oosten is. gisteravond liep ze weer wat te emmeren omdat het regende. er is nu weinig meer waar ze geluid mee kan maken, maar ze probeert van alles uit. op een gegeven moment roep ik dan "poof stop daarmee, anders doe ik je naar het asiel." wat een asiel is weet ze niet, maar het klinkt heel gevaarlijk Smile, dus meestal stopt ze dan meteen.

het telefoontje gistermiddag was van het c.i.z., het centraal indicatieorgaan zeeland. mijn indicaties voor persoonlijke verzorging en begeleiding vervallen n.l. binnenkort en ik heb nieuwe aangevraagd. deze zorg valt onder de a.w.b.z., de algemene wet bijzondere ziektekosten. er werd mij gevraagd wat de persoonlijke verzorging in mijn geval inhoudt. ik kan er niks aan doen, maar als mij wat gevraagd wordt, antwoord ik zo eerlijk mogelijk. dus vertelde ik dat ze, behalve hulp bij douchen en aankleden, medicijn- en alarmcontrole, ook mijn bed opmaken en even afwassen. dat valt onder de w.m.o. - wet maatschappelijke ondersteuning - zei de mevrouw. ik vertelde haar dat ik het nogal onzinnig vond, dat er hiervoor ook nog apart iemand moest komen, terwijl de wijkgezinszorg toch al kwam. dat is ook onzinnig natuurlijk. op het moment krijg ik alle soorten zorg bij elkaar 15 keer zorg in de week en dan zou daar nog 4 x bijkomen? die 15 keer zorg wordt dus door 15 verschillende verzorgsters gegeven. hoezo fijn in je eigen omgeving blijven? mijn huis is de werkplek van half west-zeeuws-vlaanderen (lichtelijk overdreven). ik krijg 4 uur persoonlijke verzorging per week, verdeeld over 7 dagen. als ze dit verminderen ga ik in een verzorgingshuis wonen, daar heb ik net zo weinig vrijheid en wel meer zorg (hoop ik). ik ben gekke hendrika niet.

het spelletje dat gisteren met de post meekwam, doet het niet. heb het 2 keer opnieuw geïnstalleerd, maar niks hoor. gelukkig kost het maar een paar euri, maar ik kan er slecht tegen als iets niet wil zoals ik het wil. het eten gisteren verviel, ik was een dag mis geweest of mijn dochter. vanavond komt ze wel en begint mijn feestweek. tot morgen.

 

3 reacties

Ik heb begrepen,dat de taakverdeling van persoonlijke verzorging en huishoudelijke hulp veranderd is. Er is geschoven tussen wmo en awbz.Waarschijnlijk krijg jij daardoor meer mensen in huis en twee verschillende indicaties. Ik help een vriendin,die dit soort zorg in pgb-vorm heeft. Knettergek wordt je van al die regeltjes. groeten Izerina
izerinalin

12 May 2010 om 12:09

Wat je schreef over 15 april klopt wel Rosa. Heel soms hoorden we de vogel al rond 30 maart.
Als men je dan niet geloofde ,werd er gezegd- de dokter zeker ?- maar die was al dood. Dus toch een vroege vogel.

De reclame van de naakte oude dame, die zei "kan ik me net zo goed aan heel Nederland laten zien- sprak me wel aan indertijd. Toen leefde onze vriendin nog en die klaagde soms ook over het wisselende personeel in de zorg. Maar daardoor wel tot haar dood in haar eigen huis kon blijven wonen. Wat ze héél erg graag wilde.

Uit de ene centenpot komt die hulp, uit de andere weer wat anders. Maar dat weet jij veel beter dan wie ook. Allemaal "meesnoepers".

Jopie Meerman

12 May 2010 om 12:15

Ik kan me er iets bij voorstellen Rosa altijd maar die hulp en steeds een ander voor weer een ander klusje .Gelukkig komt vandaag je dochter lekker voor je koken, lijkt me heerlijk.

 

Dat riep mijn vriendin ook altijd tegen haar hondje ,ik breng je naar t asiel .keek hij zo van nou ja zal wel hoor .

groetjes Chris

chris 112

12 May 2010 om 13:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.