blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

aardrijkskunde - topografie

8 reacties

sinds het vak aardrijkskunde topografie werd genoemd is de kennis van de eigen omgeving achteruit  gehold. mijn dochter weet b.v. wat de hoofdstad van moldavië is, maar niet waar axel ligt. gistermiddag heb ik me een aantal uren fris zitten ergeren aan de kennis van de nederlandse en belgische sportcommentatoren over zeeland. volgens de hollanders heet schouwen duiveland nu goeree overflakkee. de belgen hadden het voortdurend over zeelanders. volgens hen zijn jan raas en cees priem echter geen zeelanders maar zuid-bevelanders. maar zeeuws-vlamingen zijn volgens hen wel zeelanders. als ze al zo weinig weten over de landstreek vlakbij hen, dan zal hun kennis van italië en straks ook frankrijk navenant zijn. wetenswaardigheden die ze dan vertellen zullen dan meer onwetenswaardigheden zijn. het bewijst wel dat je het nog ver kunt schoppen als je weinig weet en niks hebt bijgeleerd.

gisteravond was er een extra programma over de 10 mensen met zware lichamelijke beperkingen, die 2 jaar geleden een survivaltocht door nicaragua maakten. na 2 jaar  werd gekeken of ze sindsdien door hetgeen ze daar meegemaakt hebben verder zijn gekomen. voor het merendeel was dat inderdaad het geval. weer viel de weerzin, die sommige mensen hebben tegen het gebruik van een rolstoel, me op. ik begrijp het wel, voor veel mensen is die rolstoel een teken van moeten inleveren, van achteruitgang. voor mij betekent het het omgekeerde, weer een stukje heroverde zelfstandigheid. ik zie wel de reakties van toeristen in de super b.v., maar het doet me weinig meer. ik weet dat ik minder plaats inneem dan b.v. toeristen, die gezellie met 2 gezinnen met kinderen tegelijk gaan sjoppen. alleen zij weten dat niet, haha.

nu wacht ik op een telefoontje. misschien komt het niet, maar dat geeft niks, ik zit hier toch. straks brengt de post een nieuwe game hoop ik en ik moet mijn pillendoos nog vullen, dus vervelen doe ik me niet. tot morgen. 

8 reacties

Ik haak even in op je etappeverslag van gisteren. Inderdaad, we hoorden diverse stommiteiten. Zeker omdat de assistent verslaggever een Zeeuw is (was).
Maar goed, we moeten Goeree-Overflakkee maar inlijven. Dan is dat probleem ook voorbij.
Groet van Thoolse Jopie.
Jopie Meerman

11 May 2010 om 13:30

Je bent een bijzonder mens met een bijzonder heldere kijk op een aantal zaken.
paled

11 May 2010 om 13:31

Zelfs nieuwslezer spreken de n aan het eind van een woord niet uit,dat viel mij gisteravond op.

Wij hebben zondag onze schoondochter  kaarten meegegevn voor dames en heren die hun auto b.v. op een invalidenplaats neer zetten,je kent ze wel denk ik.

Goeree word ook wel Zeeland genoemd,stom hé.

Groet JannieSmile

wijari

11 May 2010 om 13:35

Roos als ik het goed gelezen heb ben jij vandaag jarig???als het zo is gefeliciteerd geniet elke dag van je cadeau liefs Jean..
Sirikit

11 May 2010 om 14:02

Gelukkig zijn er nog belgen die ons Zeeuws Vlamingen noemen. Even een antwoord op je vraag wat een glijbaan nu met crossen te maken heeft. Omdat er naast het terras aan de kantine een trampoline voor de kinderen staat, dacht die Belgische dame aan uitbreiding van de speeltuigen. Papa die zich uitleeft op de crossbaan, mama drinkt koffie op het terras en de kleintjes springen op de trampoline. Voor ieder wat wils. Als je inderdaad jarig bent vandaag...' een hele dikke proficiat ' en een fijne dag gewenst van Miep
Quadmiep

11 May 2010 om 14:16

Vreemd,dat zo'n verslaggever zich niet van te voren informeert. Groeten IZerina
izerinalin

11 May 2010 om 14:29

Lekker blijven eten, ga ik doen. Jij ook lees ik!

'k heb net een pizza gemaakt voor vanavond. Deegje maakt de broodbakmachine voor me. Pizza staat gereed, heb er ook paar soortjes kaas opgedaan. Ruikt lekker hier, zweetvoetjes ofzoietsLachend

Mooie opmerking over de super, en dat je er zelf ook om kan lachen vind ik nog het leukst, ik vind mezelf ook altijd zo grappig...pffff...Lachend

Dag hoor!

Groeten Quinn

C. Jansens

11 May 2010 om 15:57

je bent popie vandaag, zie je datLachend
C. Jansens

11 May 2010 om 15:58

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.