blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

feestdagen

1 reactie

de jaren vliegen voorbij, de feestdagen volgen elkaar in snel tempo op. vaak koop ik nog steeds in voor een gezin, niet wat hoeveelheden betreft, maar wel wat betreft bijzondere dingen. . op een gegeven moment moet ik het dan zelf opeten, als het tenminste langer houdbaar is. zo eet ik dezer dagen boterhammen met kersthagelslag. in de kast staat nog een zak kruidnoten. de puten en muzen heb ik weggegeven.

gisteren was ik bezig met herdenken, zoals elk jaar. tijdens de 2 minuten stilte denk ik dan aan de slachtoffers uit mijn dorp, mijn overleden vriend (een amerikaanse oorlogsveteraan)  en de vriend in israël, die me wel eens vertelde over zijn zwaar getraumatiseerde tante, die het concentratiekamp overleefde. dit jaar werden de 2 minuten ingekort door de aktie van iemand, die graag het nieuws eens wou halen. denk ik. tegen waanzin kun je je niet beveiligen. wat ik wel heel bijzonder vond dat na het incident de ceremonie werd voortgezet. de vastberaden blikken op de gezichten van het publiek troffen me. we laten ons niet kisten!

vannacht droomde ik dat een droom van me uitkwam. als kind spaarde ik centen in een luciferdoosje. ik spaarde voor een speedboot. ik had geen idee van de waarde van geld toen en nu eigenlijk nog niet. vannacht heb ik gevaren over de westerschelde. de golven waren net zo dichtbij als wanneer ik in het eggie met het fietsvoetveer overvaar en in de ruimte voor slecht ter been zijnden zit. als het warmer wordt moet ik dat toch weer eens doen. tot morgen.

 

1 reactie

Malloten zoals die man gisteren, zul  je jammer genoeg altijd blijven houden. Ik schrok van de reacties van het publiek. Een gevolg van de actie van die ander malloot vorig jaar op Koninginnedag??? Maar inderdaad ook de reacties na afloop: het: ze krijgen ons niet klein-gevoel. Ik heb niet zoveel met het koningshuis (niet hier en niet in België) maar had ook bewondering voor de manier waarop de koningin samen met haar zoon en schoondochter, hand in hand weer terug kwam. Wetende dat er altijd gekken zullen zijn die je zowel geestelijk als/of lichamelijk kapot willen maken.

Wat de puten en muzen in je logje betreft: ik houd me aanbevolen voor volgend jaar Knipoog Ik eet tijdens de sinterklaasperiode per dag zo'n zakje weg....

annemie

05 May 2010 om 13:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.