blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

rare dag

2 reacties

4 mei houd ik al heel mijn leven in ere. sommige jaren actiever dan andere. op mijn 14e liep ik voor het eerst mee in de stille tocht in dit dorp. later vertegenwoordigde ik mijn partij en legde rode rozen bij het massagraf. mijn dochter nam ik altijd mee en ik vertelde haar wat mij was verteld. de laatste jaren volgen we samen via msn de plechtigheid op de dam. van the last post krijg ik de bibberaties, zal eerlijk gezegd blij zijn als het weer voorbij is. ik zal ongetwijfeld weer een traan wegpinken, maar ik vind het nodig om 2 minuten stil te zijn en te denken aan de mensen die door oorlogsgeweld omkwamen en nog steeds omkomen. het enige wat ik hiertegen kon doen is mijn dochter opvoeden tot pacifist en dat is gelukt. verbeter de wereld begin bij jezelf is een waarheid als een koe.

vanmorgen kwam de wijkverpleegster om te helpen met douchen i.p.v. morgen, bevrijdingsdag. dat was volgens haar afgesproken en toen ik zei dat ik daar niks van wist glimlachte ze een beetje medelijdend. en dan voel ik me doodongelukkig, ik wens niet behandeld te worden als een dementuh bejaarduh en zelfs als ik een dementuh bejaarduh ben wil ik ook niet zo behandeld worden. iedereen maakt fouten en het is en beetje al te gemakkelijk om die altijd het eerst bij de cliënt te zoeken.

in de krant stond een artikel over het ziekenhuis in terneuzen, ze willen daar de cliënten gaan behandelen als gasten in een luxe hotel. dat mag van mij, maar diezelfde organisatie regelt ook de thuiszorg als grootste thuiszorgorganisatie in deze regio.ze verwachten wel van de thuiszorgcliënten, dat ze zorg inleveren als er feestdagen zijn. 12 mei is de dag van de zorg en eigenlijk wil ik ook wel eens een extraatje die dag, want zonder mij hadden ze geen werk. alles bij elkaar lever ik deze maand 14 uur zorg in onder het mom "het kan niet anders". het kan best wel anders maar met de zorg voor mensen als ik valt natuurlijk geen eer te behalen op de wereldtentoonstelling in shanghai.

zal proberen de rest van de dag wat positiever tegen dingen aan te kijken. gaat lukken. tot morgen.

 

 

2 reacties

Men realiseert zich niet,dat jij en andere mensen die zorg nodig hebt.En deze dagen enigzinds "onverzorgd"moet doorkomen. groeten Izerina
izerinalin

04 May 2010 om 14:12

Wij zaten gistereavond ook naar de herdenking te kijken en schrokken best van die toestand. Waarom ? Ja, dat snap ik echt niet waarom je zoiets doet.

Ik schrik ook van de zorg die je moet inleveren. Als je in de wachtkamer zit in het ziekenhuis komen ze met koffie dat is allemaal heel leuk en aangenaam, maar als ik dan jouw verhaal hoor dan mogen ze van mij dat geld gebruiken om meer zorg te geven aan mensen die het nodig hebben. Dat is beter dan die luxe.

paled

05 May 2010 om 18:04

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.