blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

een slimme meid...

3 reacties
een slimme meid...

... is op haar toekomst voorbereid.

toen ik vanmorgen mijn ogen opendeed zag ik mijn slaapkamerlamp en dacht dat is het laatste wat ik oot gemaakt heb. een leeg lampenkapframe, versierd met kerstballetjes en veertjes. ik vind het mooi, een echte designerlamp, designed by me.

behalve oude, eiken meubels heb ik ook en aantal witte boekenkasten en zelfs een ladenkastje, helemaal zelf in elkaar geschroefd en gelijmd. heel mijn leven ben ik er van uitgegaan, dat ik alles zelf moest kunnen maken met mijn handen. zo kon ik kleding maken vanaf het schaap tot de trui. zelfs vlas heb ik gesponnen, omdat ik wou weten waar doornroosje zich aan geprikt had. waarschijnlijk had ik het verkeerde spinnewiel, want er zat niks scherps aan. maar ik dwaal af.

toen het doemdenken werd uitgevonden en bekend werd dat onze voorraad energie eindig was, ben ik dingen gaan verzamelen of bewaren, die geen stroom nodig hebben. variërend van breinaalden tot typemachines. ik heb zelfs een stencilmachine uit het eind van de 19e eeuw, voor het geval dat ik ooit eens illegaal drukwerk zou moeten vervaardigen. ik heb zo lang mogelijk koffie gezet met behulp van een plastic koffiefilter en een keteltje, bang dat ik anders niet meer wist hoe dat zou moeten als de nood aan de man kwam. ik heb zelfs een paar keer gekookt op een allesbrander, maar met een gasfornuis op een paar meter afstand vond ik dat toch overdreven.

overal had ik rekening mee gehouden, ik kon alles, heb zelf eens een ligbad geïnstalleerd en door heel mijn huis kabel-t.v. aangelegd. dus ik dacht wat kan me nog gebeuren. tot ik opeens ziek werd en voortaan als 1-handige door het leven moest. daarbij heb ik stinkend veel geluk gehad dat ik nog beschik over al mijn verstandelijke vermogens, want dat komt bij een cva niet echt vaak voor.

ex bracht gistermiddag zijn papieren, zodat ik zo meteen zijn belastingaangifte kan invullen. en dat helemaal gratis, haha. meestal krijg ik er wel iets voor hoor, iets wat hij zelf leuk vindt. zoveel is er nog steeds niet veranderd. tot morgen.

 

 

3 reacties

Leuke lamp Rosa ,geeft  leuk effect op t plafond.Ik heb ooit eens een wandlamp van plastiek bekertjes gemaakt .

fijne dag groetjes Chris.

chris 112

20 March 2010 om 11:03

Dat soort zaken wat je opsomt herken ik. In de jaren 70 en 80 naaide ik zelf mijn kleding en maakte ook leren centuren, jassen en rokken. Wat waren we creatief in die tijd. Leuk om je lamp te zien uit die tijd.Groetjes van Miep
Quadmiep

20 March 2010 om 11:48

de lamp is uit 2003, begin 2004 werd ik ziek. maar ik heb altijd nogal een hippie-smaak gehad Smile, dus vandaar dat ie er misschien wat overjarig uitziet.
wilgenroosje

20 March 2010 om 13:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.