blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

het ei is gelegd

4 reacties

net mijn belastingaangifte via internet verstuurd. deze keer had ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid een deel al voor me in te vullen, maar dat viel tegen, het was maar 1 bedrag. in 10 minuten was de klus geklaard, waarvan ik er 5 besteed heb aan te zoeken naar de mogelijkheid nog iets te veranderen. ook dat is gelukt. inderdaad zijn er weinig aftrekposten overgebleven.

2 jaar terug voerde de gemeente hier de categoriale bijzondere bijstand in, een vast bedrag i.p.v alle bedragen als maaltijdvergoeding, telefoonkosten, eigen bijdrage awbz, die je daarvoor kon declareren. ook de tegemoetkoming taxi-kosten werd afgeschaft. alles bij elkaar ging ik er 900 euri op achteruit. maar zei de gemeente de meeste dingen kun je van de belasting aftrekken. het jaar daarop zette de belasting daar ook de rem op. ja, om de zwakste schouders de zwaarste lasten te laten dragen is natuurlijk ook een idee Smile.

maar ik heb geen keuze, ik moet b.v. sinds dit jaar de alarmering zelf betalen. die gaat via een vaste telefoonlijn, die niet op digitaal werkt. dat betekent hoge abonnementskosten voor zowel telefoon als alarmering. zonder dat mag ik niet alleen wonen. dus betaal ik van mijn armoe extra kosten zodat ik de overheid de hoge kosten van opname in een woonvoorziening kan besparen. hoezo krom?

een dure behandeling in het buitenland is nog wel aftrekbaar. maar daarvoor moet je eerst wel genoeg eigen geld hebben om het voor te schieten. ik weet b.v. dat er in amerika iets ingeplant kan worden in mijn hersenen waardoor ik weer zo goed als nieuw funktioneer, kost maar 12.000 euri plus reis- en verblijfskosten, maar ik heb tot nu toe nog geen sponsor gevonden, haha.

zondag is een heel geschikte dag om zomaar wat te zeuren, dus deed ik dat even. wat het downloaden betreft, dat is een soort milde fobie, begonnen bij windows 98. ik had toen een laptop en probeerde altijd te multitasken. maar het geheugen was te klein en dan ging hij raar doen. de meest vreemde dingen gebeurden er, zo kreeg ik eens een scherm vol schotse ruitjes. maar meestal kreeg ik het beruchte blauwe scherm, ik was daar doodsbang voor. eigenlijk ben ik gewoon bang voor computers, ik heb het idee dat ze zomaar opeens kunnen ontploffen, al heb ik nog nooit gehoord dat dat ooit gebeurd is.

dat was het voor vandaag. nu echt tot morgen.

4 reacties

ja ik wel: franse vrienden, computer stond online, ze gingen naar een feestje, huis afgebrand bij terugkomst.... (kortsluiting door de pc)
Lizdog

14 March 2010 om 14:47

dat geeft de burger weer moed, hahaha
wilgenroosje

14 March 2010 om 14:56

Al die bezuinigen zijn maar kleine bedragen. Maar sommige mensen,zoals jij treft de ene na de andere bezuiniging. Die optelsom wordt een aardig bedrag. Daar denkt men niet aan bij het ontwerpen van zo'n maatregel. groeten Izerina
izerinalin

14 March 2010 om 15:59

Had je nou ook niet zoiets van waarom moet ik dit invullen. 

Ja Rosa..zo merk je het toch hè de crises. Voortdurend bezuinigen. Van mij mag op maandag ook zeuren hoor...doeg!

buitenkans

14 March 2010 om 17:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.