blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

altijd ietsje meer willen

5 reacties

lange tijd heb ik dat als een negatieve eigenschap beschouwd, ik zag het als ontevredenheid. vaak moet ik nog denken aan die kunstenaar, die ik tegenkwam op de opening van een expositie. zomaar uit het niets vroeg hij me of ik een dak boven mijn hoofd had en genoeg te eten. toen ik bevestigend antwoordde zei hij: dan is alles wat je meer hebt mooi meegenomen. dat is het ook wel, maar toch probeer ik telkens wat meer te bereiken.

door meer te willen slik ik braaf alle pillen, die de doktoren me voorschrijven. als ik niet ietsje meer wilde, bleef ik in mijn bed liggen wachten tot het voorbij is. gelukkig doen maar weinig mensen dat. ook al mankeren we van alles en nog wat, we gaan door, want we willen meer. ook als je in de inlever-periode van je leven zit, is meer willen positief. deze filosofische gedachten komen voort uit een herinnering aan de ziekenhuisperiode na het cva. ik werd bijna tegelijkertijd opgenomen met een vrouw van mijn leeftijd, we waren allebei verlamd, maar zij kon na een paar weken weer lopen. toen ik haar later in de revalidatie tegenkwam, zei ze: maar ik zou zo graag weer kunnen fietsen met mijn dochtertje. ik beschouwde dat toen als ontevredenheid, maar nu hoop ik voor haar dat ze door meer te willen dat ook bereikt heeft.

op het moment wil ik eigenlijk alleen minder, haha. minder jeuk, minder slapeloze nachten. maar ik heb wel een dak boven mijn hoofd en genoeg te eten. vandaag rundertong in tomatensaus. tot morgen.

5 reacties

Ach ja je hebt gelijk, ik moet ook zo denken. ik heb zoveel...zoveel zegeningen...Ik doe dat ook Rosa, bijna altijd, maar soms is het even te veel...en natuurlijk ben ik geen sukkel.

Soms, en nu is dat zo, vind ik mezelf lastig voor een ander, er moet steeds iets voor me worden gedaan, afijn je kent dat gevoel toch wel. Ik ga zorgen dat ik het kwijt raak.

Je herinnering aan die mevrouw is mooi, en je hebt gelijk. Ik kan alleen met de kleinkinderen "wandelen" op mijn scootmobiel. De kinderen vinden het leuk, ze mogen dan ook even sturen en erop zitten...ik vind het jammer. En jij denkt, goh als ik dat kon,...zo zit het met mensen, maar het is niet verkeerd, nee.

 Rosa een fijne dag, misschien is februari voor jou jeukvrij..daar gaan we voor hè?

buitenkans

29 January 2010 om 11:46

Roos,meer willen in de toekomst is toch de motor van verbetering. Ik hoop,dat je in staat bent om vrede te hebben met vandaag. Dan is het goed. Ik hoop met je om wat minder jeuk. Groeten Izerina
izerinalin

29 January 2010 om 12:47

Roosje ik ben vaak ook ontevreden maar als ik dan de blogjes van Jou en Ineke lees zeg ik tegen me eigen mens wat zuer je wees tevreden met wat je heb en kan ik wens je een fijn weekend moet morgen in bresjes naar me kleindochter gaan kijken bij de korfbal groetjes corrie
v.d.waal

29 January 2010 om 12:56

Hoi,

Zoals beloofd even wat de dokter bij lief constateerde. Het is blijkbaar een allergische reactie op ????? waarschijnlijk iets dat hij dinsdagavond in de frituur heeft gegeten. Het gekke is dat het overdag allemaal wel meevalt (als hij aan het werk is) maar 's avonds of na het bad/douche enkel verergert. Nu blijkt dat met temperatuur te maken te hebben. Als het warm(er) wordt, dan komt de uitslag en de jeuk in alle hevigheid opzetten. Lief heeft aerius 5 mg tabletten gehad. Tot nu toe helpt het een klein beetje (benieuwd naar vanavond). Mochten deze tabletten geen soelaas geven, had hij ook prednisolon 5 mg meegekregen. Maar die heeft hij gelukkig nog niet moeten innemen. Vind ik wel een beetje veel regorieus... Misschien kan je iets met die warmte??? Fijne (hopelijk jeukvrije) dag...

annemie

29 January 2010 om 13:10

bedankt annemie. aerius hielp bij mij niet, daarna een andere anti-histamine, hielp ook niet, nu cremes, helpt ook nog niet echt. van die warmte klopt, als ik een uur in bed lig begint het, sta ik dan op en laat me door en door koud worden dan gaat het over en soms kan ik daarna slapen. gelukkig heb ik vissenbloed en geen last van die kou. ik hoop dat het bij je lief sneller over is dan bij mij.
wilgenroosje

29 January 2010 om 13:41

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.