blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

een gemiste kans

5 reacties

gisteravond zou ik paella eten, van de traiteur. omdat die met een maandmenu werkt had ik me daar al weken op verheugd. wat in het bakje zat had echter weinig met paella te maken. het was ietwat heel lichtgeel gekleurde rijst met wat mosselen, vis en 2 scampi's. op zich wel te eten, maar met paella had het verder weinig te maken. als saffraan te duur is kun je ook kurkuma gebruiken om rijst geel te kleuren, maar die was waarschijnlijk ook op. wat ik me dan afvraag is hoe een gediplomeerde kok zoiets in elkaar flanst. er sprak desinteresse uit vond ik. maar ach wie ben ik.

al de hele week heb ik zin in kokosrijsttaart, dat was vroeger een van mijn succesdesserts. veel gerechten, die ik verkocht, heb ik zelf nooit echt gegeten. ik proefde het natuurlijk wel af, zodat ik weet hoe het smaakt, maar een punt kokosrijsttaart heb ik in het verleden nooit gegeten. ik heb het recept aan mijn dochter gegeven, die het wel eens maakt voor feestjes van vriendinnen. als ik het niet vergeet ga ik haar vragen het voor mijn verjaardag te maken. die trouwens nog ver weg is Smile

een opmerking van izerina over oliebollen op de kermis zette me aan het denken. oliebollen werden in mijn familie gegeten als feestgebak. niet iedereen had een oven om van alles te bakken, maar oliebollen bakken kon iedereen. ik had 1 tante die taarten bakte, de anderen bakten oliebollen of wafels als er iets te vieren was. op de kermis stond er bij mijn weten geen oliebollenkraam zoals tegenwoordig, maar dat kan natuurlijk ook zijn omdat ik mijn zuur opgespaarde centen besteedde aan de draaimolen en niet besteedde aan eten.

de mist komt weer opzetten, tijd om te stoppen. tot morgen.

5 reacties

Zonde dat eten zo verknoeid kan worden he. Sterkte met die mist. Tot morgen.
my.

24 January 2010 om 11:16

Wat jammer, dat met regelmaat, jouw blik wazig wordt. Echt maar bellen morgen....lang genoeg gewacht.

Inderdaad, jammer dat jij uit kijkt naar je maaltijd, en dat het dan niet is wat jij dacht, in de verste verte niet zelfs. Ik zeg altijd, wat een hekel moet je dan aan je werk hebben.

Voor vandaag..af en toe helder zicht, dat wens ik je..tot morgen lief.

buitenkans

24 January 2010 om 13:15

Mijn eerste gevoel naar jou toe als ik je blogje lees is dat ik nu het liefst voor jou zo'n taart zou bakken. Voor jou, enne....het lijkt me ook wel erg lekker, dus zouden we eventueel ook elk de helft kunnen opetenSmile

Grtjs Quinn.

C. Jansens

24 January 2010 om 13:50

Wat is dat met eten moeilijk voor jou. Doordat je zelf kwaliteitsvoedsel klaarmaakte,zal je wel vaak teleurgesteld zijn. En misschien meteen weten met welke kleine ingrepen het gerecht verbeterd zou worden. Groeten Izerina
izerinalin

24 January 2010 om 13:55

Wat jammer van die paëlla, Roos, ja desinteresse, dat lijkt me ook. Ik herinner me dat er bij ons alleen met oudejaar oliebollen gebakken werden en dat waren er dan zoveel, dat er de hele maand januari oliebollen op tafel kwamen in plaats van brood, want weggooien was zonde en een diepvries hadden we toen niet.
Tuinfluiter

24 January 2010 om 14:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.