blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

privacy

4 reacties

woensdagmiddag kwam mijn huishoudelijk verzorgster weer met de vraag om mijn bsn-nummer. ze wist het antwoord al, ik weiger me te identificeren in mijn eigen huis. de wijkverpleging heeft alle gegevens en als de leiding van de huishoudelijken die wil vraagt ze hen maar om een kopie. maar nee, ze vinden het schijnbaar gemakkelijker om mij er mee lastig te vallen. van heel dat identificeer-gedoe begrijp ik trouwens niks. eerst is er iemand van het ciz langs geweest, 6 jaar terug, daarna iemand van de gemeente. sindsdien ben ik, zoals ze het noemen, in zorg. dus ze weten toch wie ik ben? of vermoeden ze dat ik links en rechts in andermans huiskamers ga zitten met mijn rolstoelen, zodat de bewoners daar voor een prikje hulp kunnen krijgen, die ze niet nodig hebben? al die bureaucratie maakt de zorg zo duur, niet die paar uur per week hulp die ik krijg.

de mist in mijn hoofd komt weer opzetten. tot nu toe werken de pillen nog niet, maar de bijwerkingen zijn er wel, dus vandaag of morgen moet het toch eens beteren. stoned zijn heb ik trouwens nooit lekker gevonden, wel eens een paar maal hasj gerookt, maar het is niet mijn ding. ik ben een controlefreak en vind het niet fijn de controle te verliezen. vond het op zich wel een aparte ervaring gisteren dat ik bepaalde dingen niet kon waarnemen, zoals diepte en afstand, maar was toch blij dat ik iemand bij me had om te zeggen hoe ik moest rijden.

vanmorgen was de thuiszorg erg vroeg en ik vroeg haar of ze een uurtje later terug kon komen. ze vertelde net dat ik niet de enige was, 5 van haar cliënten waren nog niet wakker of hadden zich verslapen, terwijl het nu toch al vroeger licht is en de zon zelfs schijnt. iedereen een mooie dag gewenst en tot morgen.

 

4 reacties

Goedemorgen Roosje, je hebt helemaal gelijk over die indentificatie. Dit is echt te zot voor woorden. Je zit zoals je vertelt al zes jaar in zorg? En dan nog deze vragen, ik vraag me af hoe dat daar al werkt hoor. Niet, denk ik zo maar. Een typisch geval van langs elkaar heen werken heLachend

my.

22 January 2010 om 11:45

Toch te gek voor woorden Roosje,je BSNnummer vragen.Gaan ze dat straks ook vragen bij Mariska.Wij kregen een keer een brief van de WAJONG, dat hete toen nog anders,ze moest gekeurd worden,kijken of ze weer kon gaan werken,vanwege haar handicap.Toen werd deze moeder zo boos, mijn antwoord in die brief (die wij stuurde )was o ik wist niet dat je kon genezen van Downsyndroom.Nooit meer iets gehoord van deze instantie,ook geen sorry.

Fijne dag en hopelijk gaat de jeuk over en mag je met de medicijnen stoppen.

Jannie

wijari

22 January 2010 om 11:47

waarom moet je die nieuwe medicijnen eigenlijk?
dat van dat legitimeren is belachelijk. je kan het goed met humor (toch nog!) neerzetten, waarom geen ingezonden brief naar een krant ofzo? hier is toch maar een beperkt aantal lezers (in het algemeen bedoel ik, op de weblogs) en het is toch gewoon absurd? grtjs liz

Lizdog

22 January 2010 om 12:00

Ik ben toch benieuwd hoe dat afloopt met dat BSNnummer.Ik hou er wel een kostelijk verhaal van jou aan over. Humor humor...heerlijk mens.

Jammer dat het niet verder reikt dan de bijwerkingen, jij houdt vol.....hou ik ook nog even moed ( voor jou).

buitenkans

22 January 2010 om 12:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.