blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

hoe groot is jouw wereld?

4 reacties

vanmorgen maakte ik mijn ontbijt klaar, de achterdeur stond open en ik hoorde verschillende vogelgeluiden. ik herkende eigenlijk alleen de vriesganzen en de meeuwen, maar o.k., het begin is er. ik herinner me een fietstocht in het voorjaar met mijn opa, ik was 10 jaar. het was erg stil, we hoorden een vogel en opa zei dat is een leeuwerik, kijk maar omhoog, dat stipje, dat is m. tot die tijd waren vogels voor mij vogels. nu hebben ze allerlei vormen, kleuren en geluiden.

hetzelfde gebeurde me later met gras. het gras groeide op wegbermen. een vriendin van me was erg geïnteresseerd in planten. we gingen vaak wandelen en dan wees ze me de verschillende planten, die samen het "gras" vormden. zo ontdekte ik dat de wereld veel groter is dan je bij aardrijkskunde leert.

toen ik 6 jaar terug opeens in een ziekenhuisbed belandde, me niet kon bewegen, kromp mijn wereld ineens razendsnel. vrijwel meteen ben ik begonnen mijn wereld weer te vergroten. een heleboel kennis kan ik niks meer mee. ik weet zo'n beetje alles van voeding, zelfs wat kardoen is, al heb ik het nog nooit gegeten. mijn kookboeken staan netjes weggeborgen in een kast, ik kijk er eigenlijk alleen nog in als iemand me een recept vraagt. maar er zijn zoveel andere dingen die ik nog niet weet, de wereld is zo onmetelijk groot en ik heb internet om van alles en nog wat te leren.

gisteren was ik een spelletje aan het doen op een site, waar je ook kunt chatten. een amerikaan en een canadees waren aan het praten over hun vakantieplannen, cuba of de dominicaanse republiek zou het worden. de ene zei: toch erg hè van haïti, de ander antwoordde: ja, maar gelukkig ligt er daar geen sneeuw. ik moest er om lachen, die mensen kunnen verder reizen dan ik, maar hun wereld is veel kleiner.

vanmorgen las ik dat kate mcgarrigle is gestorven. ik heb haar met haar zus ann een paar keer zien optreden, ook haar zoon rufus wainwright, die het bekende lied hallelujah schreef. ik las dat net, was er eigenlijk van overtuigd dat het van leonard cohen was. ook muziek vergroot je wereld als je er voor open staat. tot morgen.

4 reacties

Mijn wereld is heel groot,mijn interesse ook,ben nieuwsgierig in de goede zin van het woord.Veel geleerd van mijn vader over zon maan en sterren,natuur heeft altijd mijn belangstelling.Muziek daar hou ik van enz...Dan lees je weer iets,dan denk ik dat wist ik nog niet.

Fijn dag Roosje, groeten Jannie

wijari

20 January 2010 om 12:15

Eigenlijk vind ik kennis over wat dan ook, nooit weg. Jij zegt koken doe ik niet meer.. en zegt dan met die kennis kan ik niks meer. Toch Rosa, als je naar iets kijkt op TV of leest, neem een kookprogramma, dan neem je de kennis altijd mee. En zul jij anders kijken dan ik.

Het leuke is wel, dat we zo weinig weten, het leren houdt nooit op. Dag lief.

 

buitenkans

20 January 2010 om 13:30

De wereld bepaal je met hoofd en hart. Vastgeroeste normen maken een kleine wereld.Openstaan maakt ze oneindig. Fijn he? Groeten Izerina
izerinalin

20 January 2010 om 14:07

Nee, je zat eerst goed: Halleluia is geschreven door L. Cohen, maar Rufus Wainwright heeft het ook gezongen, dat wel. Mijn bron is een Youtubefilmpje waarin Cohen vertelt wat hij er eigenlijk mee bedoeld had, de achtergronden, toen hij het schreef. Als ik het terugvind, zal ik het nog even bij je linken. groetjes Liz
Lizdog

20 January 2010 om 19:40

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.