blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

boven water

4 reacties

ben ik weer. vanmorgen werd ik om half 10 wakker, de thuiszorg stond al aan de deur. ben na half 3 in slaap gevallen, dus heb toch mooi 6 uurtjes te pakken. normaal slaap ik er 8 tot 10, maar het begin is er.

gisteren eind van de middag was ik nog in paniek. om half 6 belde de assistente dat ik andere pillen zou krijgen, de apotheek was net gesloten, maar bereid gevonden de ene pil nog te leveren. de andere waren vanmorgen klaar. de thuiszorg zou ze voor me ophalen. 2 soorten er bij, eentje er af, ik zit nu op 18, dus die olympische spelen-limiet haal ik nog wel.

de assistente bracht gisteravond nog de nieuwe anti-histamine en vroeg me de bijsluiter goed te lezen want het is sterk spul. de voornaamste bijwerking is dat je er suf en slaperig van kan worden, het helpt bij inslapen. nou dat is welkom  Smile verder helpt het bij reisziekte en gaat hoesten tegen. ik was niet van plan ver te reizen vannacht maar ok.  je kunt er ook last van je prostaat door krijgen, een voordeel dus dat ik die niet heb.

pil ingenomen en naar bed, ik verwachtte meteen te slapen, maar toch lukte het weer niet. de jeuk was wel wat minder, maar iedere keer als ik bijna in slaap viel, leek het of een leger muggen me belaagde. de pil, die ik er vandaag bij krijg is een soort geleider naar de zenuwen, dus wie weet gaat het vanaf nu toch beter. volgens de assistente had de dokter de hele dag zitten puzzelen om iets te vinden dat kan helpen en samen gaat met mijn andere medicijnen.

en nu hou ik er over op. het lijkt deze week wel een trend op de blogs. allerlei lichamelijke ongemakken en gemakken passeren de revue en er is meer op de wereld dan dat. op t.v. zie ik op het moment een dubbelgangster van mijn dochter, zelfde haar, zelfde kleding, zelfde schoenen en zelfde stiel, kunst. nu zie ik een serie foto's, die ik ooit op een open dag van de rietveld akademie zag. gisteren en nu heb ik weer allerlei flash backs.

ooit had ik een vriend, die vegetarier was. als hij bij mij logeerde vroeg ik hem zelf te koken, want in vegetarisch koken was ik toen nog geen ster. hij rommelde dan wat in mijn kastjes en ging aan de slag. die dag maakte hij rijst met witlof en vertelde dat hij dat flesje rode saus er helemaal door gedaan had. tabasco was het, hij kende het niet. als je nog maar naar dat rijst/witlof prutje keek sloegen de vlammen je al uit. ik heb er toen bruine suiker door geroerd en toen was het eetbaar. maar een receptenwedstrijd zou je er niet mee winnen haha. gisteravond at ik rijst met witlof en  moest weer aan die vriend denken, ik had er wel scampi's bij. vanavond eet ik de andere helft.

iedereen een mooi weekend gewenst en tot morgen. 

4 reacties

Maar koken met de spullen van een ander vind ik ook erg wennen. Jij was er waarschijnlijk vroeger wel goed in. Groeten Izerina
izerinalin

16 January 2010 om 12:56

Prachtig verhaal over die vegetarier Roos en die flash backs die waren toch wel leuk, offe? Grt. van Trui
Trui[tjes] Perikelen

16 January 2010 om 13:11

Mijn zus, woont alleen, en kookt soms ook 'raar' eten.  Van die zaken die eigenlijk niet bij elkaar horen. Ze had als reclame een zakje kruiden gehad, moest met aardappelen en aubergines in de oven.

Vanochtend zat ze te vertellen. Het zakje met water aangelengd bleef een soort tomatensoep, de aardappels bleven rauw en de aubergines waren verbrand.

Als mijn vader dronken thuis kwam, had hij altijd trek in hartig eten. op een dag at hij uit een potje sambal, ik herinner het mij nog als kind..hij sprong door de keuken.  

Nee Rosa, we houden er lover op, nou nog even dan vanmorgen vroeg zat ik bij de HAP wat denk je wat...blaasontsteking..

ik hoop dat je een fijne dag hebt...

buitenkans

16 January 2010 om 13:15

Gelukkig heb je dan toch die 6 uur te pakken ,vannacht paar uutjes erbij ben je morgen weer het vrouwtje.Niet teveel piekeren want dan slaap je helemaal niet meer.

groetjes Chris

chris 112

16 January 2010 om 14:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.