blij dat ik rij voorheen wilgenroosje

leven met beperkingen is geen beperkt leven

tijdmachine

6 reacties

gisteren praatte ik met een vriend op msn over hoe het zou zijn als er een tijdmachine bestond. naar welke tijd je dan terug zou willen gaan. toen ik vanmorgen nog eens over mijn antwoord op die vraag nadacht, viel me op dat ik met mijn keuze helemaal geen rekening had gehouden met de tijd dat ik nog geen beperkingen had. ik koos gewoon voor de tijd dat ik het gelukkigst was, het begin van deze eeuw.

in mijn leven waren er veel gelukkige momenten, maar heel weinig zorgeloos gelukkig. dat zal bij de meeste mensen wel zo zijn. ik zou dan ook terug reizen naar momenten, niet naar periodes. vooruit reizen zou ik helemaal niet willen. mijn toekomst is vandaag. het grappige is dat ik hierover nadenkend al een soort tijdreis aan het maken ben. naar de opening van de speeltuin, toen ik kleuter was. naar londen om in hydepark eekhoorntjes te fotograferen. best leuk.

met een tijdmachine kun je natuurlijk ook reizen naar de tijd voor je geboren bent. dat is vanwege de vele mogelijkheden een heel moeilijke keuze. misschien zou ik eens een kijkje willen nemen bij het bouwen van stonehenge en eindelijk te weten komen hoe ze dat gedaan hebben en waarom.

terug naar vandaag. mijn koffie is op, zo meteen maak ik mijn lunch, een krentenbol met kaas en een zachtgekookt eitje. ben benieuwd wat de rest van de dag voor mij in petto heeft. ik wens iedereen een mooie dag en tot morgen. 

6 reacties

Toen ik vroeger op school leerde dat als je sneller dan het licht reist,de tijd vertraagt, ging ik ook tijdreizen in mijn fantasie. Naar 1922 ongeveer. Dan wilde ik een potje gaan knikkeren met mijn vader en moeder was,die toen jong waren. Groeten Izerina
izerinalin

22 March 2009 om 12:27

Hoi Roosje. Gelukkig bestaat de tijdmachine alleen in de film. Anders zou iedereen elkaars verleden gaan veranderen.
ERIC221

22 March 2009 om 12:40

Tijdmachine...eens denken, hoe zit dat met mij...even mijn moeder ontmoeten, en dan terug, NU vind ik het mooist.
buitenkans

22 March 2009 om 14:36

 Het is leuk  om je herinneringen van vroeger als kind op te schrijven. ik maak vaak eerst een lijstje over allerlei invalletjes, daarna ga ik er en poosje over denken... schrijf nog eens wat aantekeningentjes erbij, en maakte dan mijn verhaaltje.

 Zelf denk ik wel eens wat zou het leuk zijn als mijn moeder eens kon zien hoe ik nu leef. thuis was er vroeger toch wat meer armoede, zeker in de tijd dat ik groot gebracht ben... als ik dan kijk wat ik nu allemaal bezit... dan denk ik hier weer over na en heb veel om dankbaar voor te zijn. Het grootste goed blijft toch je gezondheid, dat zal jij zeker kunnen beamen!

Heb je al eens op Wikipedia gekeken over Stonehenge, best wel veel informatie

 hier de link

 groetjes van Marie

Riet Luteijn

22 March 2009 om 15:10

Er is een prachtige film: 'Time machine' en dan de nieuwe versie ervan. Daarin gaat iemand terug in de tijd enherhaalt zich die vreselijke gebeurtenis die hij wil beinvloeden. En maakt alles nog een keer mee. Een filosofische gedachte, vind ik.

Lastig hoor, als je koffie op zondag op is. Ik kan niet zonder een bakkie. Groetjes van Saar

saar

22 March 2009 om 17:35

Terug in de tijd... Heb erover nagedacht. Zou ik de dingen anders doen? Misschien. Maar dan zou ik niet zijn wie ik nu ben. Had ik mijn school op een hoger niveau afgemaakt, was daardoor waarschijnlijk in een andere vriendenkring gekomen, had dus mijn ex nooit ontmoet met als gevolg dat ik mijn zoon nooit had gehad. Nee... Laat alles maar bij het oude. Knipoog
annemie

23 March 2009 om 10:15

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.